Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Hrgović

Svirajući gitaru, čeka obračun s brončanim s EP-a

Filip Hrgović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
09.10.2015.
u 08:10

Kad bi hotelski smještaj bio malo bolji, rekao bih da u Dohi imamo savršene uvjete za natjecanje - rekao je izbornik Pijetraj.

U prvom kolu u Ali Bin Hamad Al Attiya Areni Hrvoje Sep bodovno je pobijedio (30:27, 30:27, 29:28) Kolumbijca Juana Carrilla Palacija. Svoju je dominaciju hrvatski reprezentativac okrunio nokdaunom u trećoj rundi te tako izborio dvoboj osmine finala danas navečer protiv Australca Aarona Spagnola.

- Nisam nimalo sumnjao u sebe, znao sam što moram učiniti da bih pobijedio. Zadovoljan sam svojim nastupom, ali svjestan sam da u sljedećim mečevima moram biti još bolji. Naime, planiram dugo ostati u konkurenciji - rekao je 29-godišnji hrvatski poluteškaš, koji zbog svog specifičnog pristupa boksu i dalje ne želi znati koji ga suparnici čekaju na putu prema medalji.

Nakon pobjede nad Palacijem saznao je da će boksati protiv Spagnola. A nakon Australca, u subotu u četvrtfinalu, pred Sepom bi se mogao naći Kubanac Julio Cesar la Cruz, ponajbolji poluteškaš današnjice.

Filip Hrgović svoju je poziciju među 16 najboljih na svijetu izborio statusom nositelja. Boksat će protiv Bugarina Petra Belberova, brončanog s nedavnog Europskog prvenstva u Samokovu, koji je u 1. kolu bodovno bio bolji od Paula Nigela iz Trinidada i Tobaga.

- Pauza mi je dobro došla za prilagodbu na katarsku klimu i ambijent. Dobro se osjećam, pun sam samopouzdanja i spreman ću dočekati prvi nastup protiv Belberova. Nije Belberov loš boksač, ali mislim da sam ja bolji - rekao je Hrgović, koji vrijeme između treninga i obroka krati sviranjem gitare u hotelskoj sobi. 

>> Kreće svjetsko boksačko prvenstvo, Hrgović ide po zlato

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije