Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrgović i Sep:

Kada osvajamo medalje, sve nam obećaju, ali potom nas svi zaborave

Filip Hrgović i Hrvoje Sep
Marko Prpic/PIXSELL
03.10.2015.
u 11:00

'Kad dođemo s nekog velikog natjecanja, svima bomboni ispadaju iz usta, no na koncu malo toga bude u skladu s obećanjima.'

U subotu na SP u Dohi putuju dvojica najboljih hrvatskih boksača, superteškaš Filip Hrgović (23) i poluteškaš Hrvoje Sep (29), i to u pratnji trojice klupskih trenera Leonarda Pijetraja, Dalibora Čibarića i Hasana Yousefa.

Dodatnu ulogu imat će Yousef, podrijetlom Jordanac (bivši prvak te zemlje) koji će u tom arapskom svijetu pomoći u prevođenju. Doduše, od pomoći će im u Kataru biti i naša rukometna legenda Vlado Šola koji je ondje već neko vrijeme trener.

Premalo suvježbača

S obzirom na to da su se, ovjenčani medaljama, Filip i Mario s EP-a vratili tek 15. kolovoza, za optimalne pripreme nije bilo vremena, no dečki u tome ne traže alibi.

– Bilo bi bolje da sam imao više suvježbača različitih stilova, no kako nikad dosad nije bilo savršeno, mi smo se na to naviknuli. Na ovom SP-u bio bih zadovoljan samo zlatom, no kraj je sezone i ja sam emocionalno ispražnjen pa je najvažnije da duboko u sebi nađem snagu i ponovo se usredotočim, a onda mogu pobijediti svakoga – ističe Hrgović.

Za razliku od europskog prvaka, koji se na OI plasirao kroz Svjetsku ligu, brončani Sep za to se tek mora izboriti.

– Da bih se već sa SP-a plasirao za Rio, moram izboriti nastup u finalu. Prije su na svjetska prvenstva odlazila prva osmorica pa je SP nakon četvrtfinala gubio smisao, a sada je to bolje osmišljeno. No, ako ne uspijem u Dohi, imat ću još prigoda na kvalifikacijskim turnirima, europskim i svjetskim.

Naviknuti na loše uvjete

Za to da ih izbore pripremat će ih stručni stožer na čelu s Pijetrajem koji je zadovoljan radom svog Saveza, ali razočaran podrškom sportskih institucija.

– Kad dođemo s nekog velikog natjecanja, svima bomboni ispadaju iz usta, no na koncu malo toga bude u skladu s obećanjima i mi opet imamo problem s financiranjem kvalitetnih sparing-partnera jer oni žele biti plaćeni prije, pa vi za to morate imati proračun. Zbog svega toga bojim se da će ovi momci puno prije u profesionalni boks nego što će se tu išta promijeniti. No, možemo mi do rezultata i u ovakvim uvjetima jer kroz nastupe u Svjetskoj ligi Hrgović i Sep doveli su se do toga da mogu pobijediti svakoga.

Pri kraju konferencije za novinare Hrgović se kroz šalu ispričao za to što je proteklih dana morao odbiti neke medije.

– Nisam se uobrazio, to ću tek kada budem olimpijski pobjednik. Morao sam se usredotočiti na pripreme.

>> Hrgović: Uobrazit ću se tek kada postanem OI pobjednik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije