Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filipović - Fjodor

Fanovi Cro Copa oduševljeni: To bi bila borba svih borbi

Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
30.03.2017.
u 23:27

Za oproštaj Cro Cop želi detronizirati “posljednjeg ruskog cara” Jemjeljanjenka

Točku na “i” jedne velike gladijatorske karijere Mirko Filipović želi staviti u okršaju s čovjekom kojeg su zvali “posljednji ruski car”. S borcem kojem se najviše divio i kojeg je najviše želio pobijediti. I zato ga i jest izazvao.

No rukavicu velikom Fjodoru Jemjeljanjenku, najvećem MMA borcu svih vremena, Cro Cop je bacio putem društvenih mreža. Kao frekventni korisnik Facebooka, platforme na kojoj prvi objavljuje vijesti o samome sebi, Mirko je ovaj put “bacio udicu”.

Hoće li Fjodor zagristi?

U photoshopu je izradio “plakat” sa svojom i Fjodorovom slikom i natpisom “Cro Cop – Fjodor 2” i sve to začinio potpisom “Ako se Fjodor usudi”. Usput je postavio i anketno pitanje “Tko bi volio vidjeti moj oproštajni meč s Fjodorom”.

Dakle, udica je bačena i Cro Cop sada čeka da vidi hoće li “velika riba” zagristi. U prvih 14 sati od postavljanja tog posta Mirko je na svom Facebooku dobio čak 20 tisuća lajkova, što govori da njegovi fanovi i štovatelji uistinu žele vidjeti sraz dviju legendi. A među njihovim reakcijama izdvojili smo one koje ilustriraju sav spektar razmišljanja o takvom okršaju titana.

– Ovo nije napisano tek onako. Ovdje mi nešto miriše – tvrdi Vladica Cvetanović.

– Ma to bi bila borba svih borbi!!! – kliče Ivan Mučić.

– To je borba koja je i tebi, Mirko, ostala nezavršena. Iako je prošlo godina, još ti ne da spavati. Imao si ga – komentira Mario Pavić.

– Taj bi meč i danas nadmašio gledanost bilo kojeg UFC meča – uvjeren je Daniel Pavlic.

– Na ovu borbu idem i ja, pa bila ona i u Japanu. Otkazat ću ljetovanje da mogu na borbu – najavljuje Miro Kuprešak.

Onima koji misle da bi to bila “prijateljska” borba Samir Hus Huskić poručuje:

– Ne postoji revijalna borba pa da ga namjerno fulaš ili mu ne radiš poluge. To bi bila krvava borba kao i svaka druga.

Tri i pol godine bez borbe

Ima i onih, ne puno, koji žele pamtiti Cro Copa po trijumfalnom pohodu u Rizinu.

– Uživaj u mirovini i nemoj čačkati mečku bez potrebe – poručuje Vladan Doga Stefanović.

– Brate, ima nas kojima je stalo do tebe. Ne izazivaj sudbinu...– upozorava Domagoj Ostojić, bivši Mirkov suvježbač.

No rukavica je bačena i na dvije godine mlađem Fjodoru je da odgovori. Pomalo u šali, Cro Cop ga je doveo u situaciju da se mora izjasniti jer, ako se ne javi, ispast će da se boji borbe s Hrvatom koji nikad nije prestao trenirati.

Zapravo, nakon lipnja 2012., kada je nokautirao Pedra Rizza, Fjodor je sljedeći put ušao u borbu tri i pol godine kasnije jer ga je iz mirovine izvukla ponuda Rizina, a potom i Bellatora s kojim je potpisao ekskluzivni ugovor za tri borbe. A to pak znači da bi se i eventualna borba s Cro Copom održala pod okriljem američke organizacije koja se sve više trudi konkurirati UFC-u i koja u toj utrci ne žali novca.

Dvanaest godina poslije prve i jedine borbe održane u Saitama Areni, Cro Cop želi izravnati račune i u to ime želi i dodatno odgoditi neizbježnu operaciju koljena koje vapi za umjetno uzgojenom hrskavicom.

Zanimljivo je da i Fjodorovi fanovi, koji održavaju jedan Facebook profil, žele vidjeti tu borbu, no borac se sam još nije oglasio.

>>Cro Cop o meču s Fjodorom: Novac me ne zanima, to je povijest mog sporta

Komentara 3

LK
Lopovi_KRADEze
07:04 31.03.2017.

kaj god....gledat dva (za MMF) ishlapljela starca (pogotovo Mirka) - komu je jos to interesantno ????

Avatar Linux
Linux
23:50 30.03.2017.

preseravanje

DU
Deleted user
07:22 31.03.2017.

previše se daje medijskog prostora najobičnijoj makljaži, guđenju i razbijanju glava golim rukama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije