Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTARI NASTUPA

Pokrajac: Cro Cop će osvojiti turnir! Drviš: Ima 42 godine, a fizički je najspremniji

Cro Cop Miočić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
30.12.2016.
u 19:25

– Taj sumo hrvač zacijelo će se pokušati zaletjeti na Mirka, drugo ništa i ne zna. I zato će se Mirko trebati što više kretati i udarati nogama i rukama s distance.

O upečatljivu nastupu Mirka Filipovića u tokijskoj Saitama areni popričali smo jučer i s njegovim bliskim prijateljem i trenerom Stipom Drvišem, s kojim se Cro Cop najviše savjetovao o taktici.

– Mirko je pobijedio i na kondiciju. Kako je borba odmicala, King Mo je padao, a Mirko pojačavao tempo borbe. A onim middle-kickom utjerao mu je strah u kosti.

No, jedna je ručna tehnika na kraju ipak bila presudna.

– Dosta dugo smo trenirali da se pri izlasku iz klinča odmah udara protivnika. Pogotovo je to efikasno protiv onih koji vas žele rušiti hvatanjem za noge. Oni počnu ponirati i taman nalete na aperkat. Osim toga, Mirko ga je pogađao i prednjom rukom pa mogu reći da je dosta dobro boksao.

Cro Copova izvedba protiv King Moa dojmila je i dvojicu njegovih bivših suvježbača Igora Pokrajca i Mladena Brestovca. Pokrajac je jedini borac iz Hrvatske koji ima ugovor s UFC-om, dok je Brestovac petorangirani teškaš Gloryja, najjače organizacije u kik-boksu.

Jako dobra obrana ležeći

Pokrajac je već na samom početku borbe primijetio što će odrediti njezin ishod:

– Mirko je bio vrlo smiren, dok je King Mo u borbu ušao vrlo nervozno. A kada je Mirko tjelesno spreman, onda je i psihički potpuno pripravan. Uostalom, iza njega je i ogromno iskustvo. Držao se sredine ringa i čekao napade suparnika. Na kraju su presudili jedan middle-kick i dva aperkata. Jedan je aperkat uputio u prvoj rundi, a s jednim ga je i dokrajčio. No, za krajnji ishod jednako je bilo važno i to što se Mirko jako dobro branio i kad je bio na leđima. Objema rukama držao je ruke suparnika, stisnuo ga uza se i čekao da vrijeme prođe i da ih sudac podigne na noge.

Kada tako završi borba u kojoj se očekivala pobjeda King Moa, zapitamo se je li u procjenama kladioničara Cro Cop bio podcijenjen, a Amerikanac precijenjen.

– King Mo je borac u usponu. Vrhunski je hrvač koji dobro udara šakom, no sve je to nestalo kada se sučelio s Mirkom. Mirko ga je svojom pojavom napravio nervoznim. Kad je shvatio da stoji licem u lice s jednim od svojih uzora, pojela ga je nervoza. Šteta je što su se njih dvojica susrela u četvrtfinalu, jer su Mirko i King Mo najkvalitetniji borci na turniru. Već prije njihove borbe govorio sam da će bolji od njih dvojice osvojiti turnir pa to tvrdim i sada. A u finalu nasuprot Mirku očekujem Moldavskog – zaključio je Igor Pokrajac.

Svi se boje high-kicka

I Mladen Brestovac komplimentirao je Cro Copu:

– Mirko se jako dobro taktički borio, a King Moa iznenadio je aperkatom. Mirko se čuvao izmjena, da ne primi kakav “lucky punch”, već je išao na sigurne udarce. Prijeloman udarac tijekom borbe bio je onaj middle-kick kojim je ispuhao protivnika. Jer poslije toga je King Mo teško disao, baš kao i početkom druge runde. Svi se Mirkovi protivnici boje high-kicka i njega se čuvaju, pa je za njega puno bolja opcija middle-kick, udarac nogom u tijelo.

Mirko će se danas odmarati, a taktiku za Baruta pripremat će s Drvišem jer će mu boks biti još potrebniji.

– Taj sumo hrvač zacijelo će se pokušati zaletjeti na Mirka, drugo ništa i ne zna. I zato će se Mirko trebati što više kretati i udarati nogama i rukama s distance.

A što ako Baruto svojom masom iscrpi Mirkove rezerve snage? Uostalom, tako je pobijedio i Petera Aertsa.

– Nama bi odgovaralo da se on izmori nekoliko minuta i da onda Mirko krene. Polufinale je na dvije runde, a finale na tri, no Mirko se toga ne boji. On je među svim polufinalistima, unatoč svoje 42 godine, kondicijski najpripremljeniji borac – zaključio je Stipe Drviš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije