Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Staru godinu

Cro Cop u vrhunskoj formi pred revanš sa Ishiiem!

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukic/Pixsell
23.12.2014.
u 16:31

Mirko je Ishiiju u kolovozu nanio prvi poraz nakon osam uzastopnih slavlja među kojima su bili skalpovi boraca poput De Friesa, Fujite, Monsona, Rizza, Sylvije i McCorklea

Mirko Filipović i ove godine nastavlja staru tradiciju koju je započeo još 2001. kada je prvi put na Staru Godinu nastupio u dalekom Japanu na INOKI-Bom-Ba-Ye priredbi.

Ponovno će ovu najsvečaniju večer u godini provesti u ringu, ponovno je riječ o promociji Antonija Inokija, a ovaj put je u igri i pojas IGF promocije koji je osvojio prije nekoliko mjeseci. Uz izravni prijenos na Fight Channelu, prijepodne 31. prosinca provedite uz dvoboj Mirka Filipovića i Satoshija Ishiija!

Ovo će Cro Copu biti već treći nastup na Inokijevim priredbama od kada je napustio UFC 2011. godine. Prva dva dvoboja je pobijedio, a ako možemo reći da je meč protiv Suzukawe bio revijalni jer se radi o bivšem "kečeru", onda je dvoboj protiv Ishiija koji je odradio 23. kolovoza, definitivno bio pravi ispit za njega. Ispit koji je uspješno položio te je pritom uzeo IGF pojas. Oni koji su gledali taj meč znaju da je Mirko slavio zbog posjekotine na čelu koju je prouzrokovao jedan njegov lakat. Liječnici su u dogovoru sa sucem procijenili da je ozljeda previše opasna te su tijekom druge runde prekinuli meč. Japanac je vrlo ljutito napustio ring te se odmah počelo pričati o revanšu. On je vrlo brzo i dogovoren pa će hrvatska legenda na Staru godinu pokušati obraniti IGF pojas.

S obzirom da je Ishii zaista ozbiljan protivnik, a uostalom i zlatni judo olimpijac, Filipović je prvi dvoboj odradio prilično solidno. Na početku je bio nešto suzdržaniji, no u drugoj rundi se opustio te je dominirao. Posjekotina je stigla u pravi trenutak te je Cro Cop zasluženo slavio. No, jednako tako možemo biti sigurni da se Japanac ovaj put pripremio još bolje i još studioznije. Sigurno je proučio sve svoje greške iz prvog meča te će ih u revanšu pokušati ispraviti. Posljednjih tjedana se pričalo o njegovoj ozljedi koja bi ga mogla spriječiti da nastupi, no Inokijeva promocija je to demantirala te su potvrdili da ćemo 31.12. gledati Cro Cop vs. Ishii 2.

Mirko je Ishiiju u kolovozu nanio prvi poraz nakon osam uzastopnih slavlja među kojima su bili skalpovi boraca poput De Friesa, Fujite, Monsona, Rizza, Sylvije i McCorklea. Jedina dva poraza koja je u karijeri ubilježio ranije od ovog u kolovozu bila su protiv Yoshide i Emelianenka - obojice legendarnih MMA boraca. Mnoge MMA ljestvice su upravo ovog sjajnog japanskog judoku proglašavali najboljim teškašem svijeta izvan UFC-a sve do poraza od Mirka.

Cro Cop je prema posljednjim snimkama s treninga ponovno vrhunski spreman te će u meč protiv sada izazivača Ishiija ući bez ikakvih ozljeda. Za borca u njegovim godinama to je sigurno jedan od ključnih preduvjeta za uspjeh. Sudeći prema izjavama posljednjih dana i 2015. će neovisno o ovom rezultatu provesti radno. Ponude pršte, a Mirko je i dalje u besprijekornoj fizičkoj formi.

Posebni gosti priredbe bit će legende ovog sporta Fedor Emelianenko i Wanderlei Silva.

>>Hrvatski borac pao u nesvijest tijekom meča, a Srbin mu spasio život

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije