Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRCALE ISKRE

Evo kako je bilo na žestokom sparingu Cro Copa i Stipe Miočića!

Mirko Filipović Stipe Miočić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
27.03.2015.
u 14:59

– Nikad se ne bih borio protiv Mirka, čak ni da je u pitanju borba za naslov – kaže Stipe Miočić.

U četvrtak navečer, baš kao i svih ovih dana, na Zelenoj su magistrali frcale iskre između jednog bivšeg policijskog specijalca i jednog aktualnog vatrogasca. Pripremajući se za nadolazeće mečeve, Mirko Filipović i Stipe Miočić nisu se nimalo štedjeli. Štoviše, bio je to krvavi sparing, udarali su se kao da je riječ o pravome meču, za što su nam obojica rekla da se nikad neće dogoditi.

Nakon četiri runde, okrvavljeni Miočić je kazao:

– Mirko mi je suvježbač, a tijekom zajedničkog treniranja i spariranja postali smo i dobri prijatelji i ja se ne bih mogao protiv njega boriti.

– A što da je u pitanju borba za naslov UFC prvaka?

I na to pitanje dobili smo iznenađujući odgovor od četvrtorangiranog teškaša na UFC-ovim listama i jednog od mogućih izazivača aktualnog prvaka Velasqueza.

Mirko stariji 9 godina

– Ni tada. U tom slučaju prepustio bih pojas starijem.

A Mirko u svim ovim zajedničkim treninzima nije izgledao nimalo kao borac stariji devet godina, kao netko tko će u rujnu napuniti 41. Štoviše, u nekim je stvarima i prednjačio, recimo u kondicijskoj pripremljenosti, što je i razumljivo s obzirom na to da je njegov meč za nešto više od dva tjedna, a Miočićev s Markom Huntom tek u svibnju.

Cro Cop je i ovom prilikom radio na svoj prepoznatljiv način, sparirao je više no što mu borba može trajati. Recimo, u Krakovu protiv Gonzage čeka ga borba od pet puta po pet minuta, a on je ovaj put odradio pet rundi po šest minuta. Prve četiri runde boksao je s Miočićem, a u posljednjoj su ga izmorila dvojica svježih suvježbača, Milinković i Pokrajac.

Za ovu priliku Mirko i Stipe su boksali, uz pokoji udarac koljenom.  

– Ovo mi je bio jedan od najboljih sparinga u karijeri. I Stipe i ja primili smo niz teških udaraca. Ovakav sparing podiže samopouzdanje jer mi je suparnik ipak bio jedan od najboljih teškaša današnjice – kazao je Mirko.

Koje su glavne boksačke razlike među njima, opisao nam je drugi Stipe, bivši svjetski boksački prvak i Mirkov boksački trener Drviš:

– Miočić je jako dobar u boksačkim eskivažama, a Mirko ima ubojit zadnji direkt, a sve bolji mu je i prednji kroše.

Proteklih su dana Mirko i Stipe održavali i klasične MMA sparinge, no bilo je tu i nadmetanja u drugim sportskim disciplinama kao što je stolni tenis, kojemu američki Hrvat baš i nije vičan.

Tučnjava i smijeh

No, na Mirkovim treninzima tijekom zagrijavanja i poslije sparinga stalno je prisutna neka "šega".

– Mirko je vrlo zabavan, ne prestajemo se smijati. Sviđa mi se to jer se osjećam kao da sam u svojoj dvorani, kao da sam dio obitelji. U Zagrebu ima puno šoping-centara i hvala bogu što moja djevojka nije sa mnom jer bih inače bankrotirao.

On i Mirko razmjenjivali su iskustva o protivnicima koji im slijede. Cro Cop se dvaput borio protiv Hunta pa ima što reći, a Stipe je pak pronašao način kako pobijediti Gonzagu:

– Bude li radio ono što radi, Mirko će pobijediti. On je životinja, zvijer. Ja sam Gonzagi nabio tempo, umarao ga, stalno sam navaljivao da ga slomim jer je poznato da Gonzaga u visokom tempu borbe kondicijski brzo pada.

>> UFC se i službeno oglasio: Cro Cop će pokušati uhvatiti staru slavu

Komentara 2

LA
lakočemo
12:50 28.03.2015.

bravo dečki pozitivna energija je sve...pozdrav i puno sreće obojici

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:24 01.04.2015.

Mirko riješi se Drviša i rađe zaposli legendu Mavrovića !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije