Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ U JAPANU

Cro Cop će smjeti i cipelariti olimpijskog pobjednika

Mirko Filipović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
23.08.2014.
u 09:42

- Drago mi je da Mirko ima 104 kilograma, četiri manje nego uoči borbe s Bonjaskim, što utječe na njegovu pokretljivost - rekao je Zovko.

Na poprištu najvećih sumo borbi, u dvorani Ryogoku Kokugikan, vodeći hrvatski gladijator pokušat će pobijediti još jednog olimpijskog pobjednika. U 53. profesionalnoj borbi u Japanu, Mirko Filipović sučelit će se sa Satoshijem Ishiijem, osvajačem olimpijskog zlata u Pekingu 2008.

Strah iznad Ukrajine

Prije osam godina, Cro Cop pobijedio je Yoshidu, olimpijskog pobjednika iz Barcelone (1992.) i svjetskog prvaka iz 1999. godine. Prevagu su mu donijeli niski udarci nogom od kojih Japanac više nije mogao ustati ni stajati, pa je nakon sedam i pol minuta borba prekinuta.

Dakle, hrvatski borac i ovaj put zna što mu je činiti, receptura je poznata, a o njoj nam je iz Japana jučer govorio i Cro Copov menadžer Orsat Zovko.

- Mirko mora što je dulje moguće boriti se u stojećem stavu, držati distancu i koristiti niske i srednje nožne udarce, ali i boksačke tehnike. Mora izbjegavati klinč kojim će ga suparnik pokušati baciti na pod da bi ga u parteru napao polugama i gušenjem, a mora se pripaziti i lijevog "swinga" koji Ishii "baca" dosta široko pa ne bi smio biti neuočljiv.

Svjestan da mora proširiti paletu tehnika, Ishii se za tu borbu pripremao i u Nizozemskoj. U zemlji najboljih kikboksača na svijetu Ishii je proveo dva mjeseca vježbajući najviše "middle kick" i desni kroše.

- Najveći problem bio mi je povratak u Japan, jer je dan ranije oboren malezijski zrakoplov iznad Ukrajine pa mi nije bilo svejedno - otkrio je Ishi.

Bez obzira na to što je mlađi 12 godina, što je nanizao osam uzastopnih pobjeda (posljednji ga je svladao Fjodor 2011.), Ishiiju neće biti svejedno u borbi protiv hrvatskog veterana iz svjetskih borilišta:

- Ljudi me doživljavaju isključivo kao "stand-up" borca, a ja već dugo vježbam i hrvanje i džiju-džicu. U dobroj sam formi, a i dodatno sam motiviran jer je to borba za pojas prvaka organizacije Inoki Genome.

Inoki je bio sa Sadamom

Organizator priredbe je slavni japanski kečer Antonio Inoki (71), čovjek poznat po okršaju s Muhammadom Alijem. No, osim te smiješne borbe u kojoj je on većinu vremena proveo na podu, strahujući od Alijevih šaka, Inoki je poznat i po vrlo ozbiljnim diplomatskim borbama. Kao član japanskog parlamenta godine 1990. poslan je u Irak da pregovara sa Sadamom Huseinom o oslobađanju japanskih talaca, a pred njim je čak 30. posjet Sjevernoj Koreji (radi borilačkog festivala), zemlji s kojom Japan nema diplomatske odnose.

Cro Cop je na vaganju imao 104 kg, što je njegova menadžera obradovalo:

- Uoči borbe s Bonjaskim imao je 108 kg i to je utjecalo na njegovu pokretljivost, a u borbi protiv čigrastog džudaša to je i te kako važno.

Borba je predviđena na tri runde po pet minuta, uz pauze od 90 sekundi, a za razliku od UFC-a, dopušteno je i cipelarenje (soccer kick), gaženje pa i udarci laktom u glavu.

Na službenom vaganju Mirko je imao 104 kg, a koliko je težak Ishii ne znamo jer se na vaganju nije pojavio. Kako prenosi fightsite.hr, Cro Cop je to navodno ovako prokomentirao: "Nema problema, u borbi se mora pojaviti.".

>>Strah od sučeljavanja? Ishii se nije pojavio na službenom vaganju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije