Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko se opet bori

Cro Cop 55. put u Japanu: U kavezu mi to izgleda životinjski, a ovo mi je više sportski

25.03.2015., Zagreb - Sparing trening Mirka Filipovica Cro Copa sa Stipom Miocicem u teretani koja se nalazi u kuci Mirka Filipovica. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
25.09.2016.
u 07:08

– Uvjeren sam da ću biti kondicijski spremniji od protivnika jer, što imate više kilograma, to ih i više treba hraniti kisikom

Mirko Filipović, premda je zakoračio u 43. godinu, danas negdje oko podne započinje novo poglavlje bogate borilačke karijere. Prihvatio je ponudu bivšeg vlasnika Pridea, koji podiže novu organizaciju (Rizin) pa će se danas u Saitama Areni boriti u osmini finala Grand Prixa.

Borba pred 20 tisuća ljudi

Okršaj s malo poznatim Korejcem Myung Hyun Manom, najpoznatijem hrvatskom gladijatoru bit će čak 55. borba u Japanu, a već 22. na ovom natkritom stadionu koji prima 35 tisuća ljudi, a za borilačke priredbe oko 20-tak. Čim vidite ove brojke onda vam je zacijelo jasno zašto je Cro Cop pristao izaći iz borilačke mirovine. Osim što obožava Japan, jer to je zemlja u kojoj je stekao i borilačku slavu i osigurao egzistenciju, Mirko se puno više voli boriti u ringu nego u kavezu.

– U kavezu mi to više izgleda nekako životinjski, a ovo mi je više sportski.

No, zato će se Mirko ovaj put boriti prema Pride pravilima koja su čak i nešto brutalnija od onih UFC-ovih. Osim toga, nadjačavat će se s desetak kilograma težim, ali i 11 godina mlađim protivnikom, što za njega, ističe, nije ni najmanji problem.

– Uvjeren sam da ću biti kondicijski spremniji od protivnika jer, što imate više kilograma, to ih i više treba hraniti kisikom. Spremao sam se kao i za svaki drugi meč i ovdje je irelevantno je li on mlađi ili stariji.

Myung je borac koji dolazi iz kikboksa pa će zacijelo forsirati borbu u stojećem stavu.

– On će biti na mene jako napaljen i zato s takvima i jest najopasnije. Relativno su anonimni pa s porazom nemaju što za izgubiti, a s pobjedom jako puno dobivaju. No, bitno je da sam ja spreman i da ću raditi ono čemu se radujem. Kada se spremam za borbe i kada se borim, ja se tada osjećam sjajno. Nisam opterećen financijski, ja cijeli život ne moram ništa raditi, no sve me to čini mladim i zdravim. Neopterećen sam ičim drugim jer je boriti se u 43. godini samo po sebi pothvat.

Sve bih dao za vrući burek

To što Mirko u Tokiju ne može spavati, to nema veze s insomnijom, odnosno poremećajem spavanja, nego s vremenskom razlikom od sedam sati. Tako je Cro Cop na Facebook postu napisao:

“Sada je 4.15 ujutro i nitko od ekipe ne može zaspati. Krešo i ja peglamo šnaps, a ostali su u šetnji. Katastrofa. I umiremo od gladi. Nigdje ništa za jesti. Za burek vruć dao bih bubreg.”

Osim Cro Copa, u Rizinovu turniru pojavila su se još dva borca bogate prošlosti organizacije Pride, a to su Wanderlei Silva (40) i Kazuyuki Fujita (46), jedini borac u turniru koji je stariji od Filipovića. Obojica su bila Mirkove žrtve, Fujita dvaput, a Silva one rujanske večeri 2006. kada je Hrvat u istoj dvorani osvojio Grand Prix pojas tako što je u polufinalu nokautirao Silvu high-kickom.

Za razliku od Fujite, koji se bori u prvom kolu, Silva je dobio pozivnicu za četvrtfinale, a parovi osmine finala su: Fujita - Baruto, Prochazka - Taios, Albrektsson - Moldavskij, Almeida - Aliakbari, Aukštuolis - Bajor. Među svima njima Mirko ističe trojicu:

– Aliakbari je nova nada slobodne borbe, dvostruki je svjetski prvak u hrvanju, trenira s Markom Huntom i životinja je koja skida na 120 kg. Prochazka je lanjski finalist ovog turnira, a jako dobar je i Litavac Aukštuolis.

Komentara 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
08:31 25.09.2016.

Sretno Mirko!

GU
General_U
19:08 25.09.2016.

u kavezu su bolji borci od mirka i on bi to trebao poštivati, odličan borac koji ne respektira one koji su bolji od njega šteta.

DH
dalibor.hren
08:44 25.09.2016.

Pitanje je: gdje je ljudski, jer životinjski je i jedno i drugo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije