Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUDO

Brigita Matić svjetska juniorska prvakinja!

Brigita Matić
Foto: Rafal Burza
1/2
26.10.2015.
u 15:37

Tvrda borba, koja je odlučena jednim yukom Matić donijela je Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju. I to kakvu! Zlatnu medalju zlatne Brigite.

Kakav dan za hrvatski judo u Abu Dhabiju! Na Svjetskom juniorskom prvenstvu, u kategoriji do 78 kilograma, Brigita Matić je osvojila naslov svjetske prvakinje!

Nakon petog mjesta 17-godišnje Tihee Topolovec (do 52 kilograma), hrvatski judo je na tatamiju Abu Dhabija upisao još jači rezultat! Europskom juniorskom srebru, Brigita Matić dodala je i svjetsko zlato te tako potvrdila svjetsku klasu!

Nije mlađoj sestri Barbare Matić smetao niti vrlo neugodan ždrijeb jer je u svojoj prvoj borbi svladala Japanku Sato (2-3 u opomenama), a zatim u četvrtfinalu uzvratila Nizozemki Groenwold. Naime, taj dvoboj je bio repriza finala Europskog juniorskog prvenstva otprije mjesec dana. Tada je Nizozemka slavila tehnikom gušenja i uzela europsko zlato, ali je Matić uspjela uzvratiti! Nakon što smo vidjeli dva wazarija (1-1), presudila je opomena Nizozemki. 

Polufinalna borba je donijela sraz Matić i Nijemice Hoelterhoff, a Brigita je ipponom osigurala plasman u finale, gdje ju je čekala Slovenka Apotekar

Bila je to repriza odlučujućeg dvoboja s Europskog juniorskog prvenstva gdje je u ekipnom natjecanju Slovenija pobijedila Hrvatsku zahvaljujući pobjedi Apotekar. 

Međutim, u Abu Dhabiju smo vidjeli drugačiji ishod! Tvrda borba, koja je odlučena jednim yukom Matić donijela je Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju. I to kakvu! Zlatnu medalju zlatne Brigite.

U kategoriji preko 78 kilograma, Katarina Lucija Vuković poražena je od Korejke Mi Jin Han. U muškoj konkurenciji, Dominik Družeta (do 81 kilograma) je osvojio 7. mjesto na svijetu.

>> Kumrić osigurao Rio na judaškom Wimbledonu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije