Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORILAČKI SPEKTAKL

Brestovac na gorostasa od 208 cm: Koljeno mu je ubojito

25.10.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Final Fight Championship 8, Ali Cenik - Mladen Brestovac.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
17.04.2015.
u 20:45

Na Final fightu 18 u Ljubljani nastupit će naši borci Mladen Brestovac i Igor Pokrajac

Borilačkih poslastica ovih dana ima "za polizati" prste, a ne pamtimo kada su u istom tjednu u ring ulazila baš sva tri hrvatska borilačka kralja. Fenomenalni nokaut Mirka Filipovića protiv Gabriela Gonzage u UFC-u je i dalje glavna sportska tema, pa kao naručena stiže večerašnja priredba Final Fight Championshipa u Ljubljani. Na njoj nastupaju preostala dva kralja hrvatske scene – donedavni član UFC-a Igor Pokrajac i Mladen Brestovac, član najelitnije promocije Glory.

Stižu navijači iz Zagreba

Mladen "The Scorpion Sting" Brestovac (skor 48 – 9 – 1), vječno nasmijani borac sa zagrebačke Savice, osmijeh skida samo kad je među konopcima, a ima impresivni niz od 11 pobjeda u kojima je u pravilu dominirao protiv protivnika. Večeras će mu s druge strane stajati divovski Surinamac Colin George, visok 207 centimetara! Odnosno devet centimetara viši od Brestovca.

– Mnogo puta sam se borio protiv boraca koji su veći od mene, pa mi to neće predstavljati problem. Moje prednosti su tehnika i snaga, a njegovo najjače oružje su opasna koljena. To što se borim blizu kuće pomaže, ali ne puno, jer znate, kad borba počne, u ringu ostajete sami – kaže Brestovac, nokauter s diplomom ekonomskog fakulteta, koji bi se u Gloryju ove godine trebao boriti protiv najboljih kikboksača svijeta, što je i kategorija u koju sam pripada.

Marko Petrak, FFC-ov matchmaker koji odlučuje o parovima, najavljuje:

– Vjerujem da Brestovac, koji je FFC-ov kikboksing prvak, ne bi trebao imati većih problema iako George definitivno nije protivnik za podcjenjivanje. Radi se tamnoputom visokom udaraču, koji dolazi iz poznatog Mike's Gyma kojeg vodi slavni trener Mike Passenier. Iz iste dvorane dolaze Badr Hari i Melvin Manhoef što dovoljno govori o kvaliteti cijelog pogona.

Igor "The Duke" Pokrajac (skor 25 – 12 – 1), imat će u Ljubljani prvu borbu nakon UFC – a, i to protiv opasnog Grka Archontisa Taxiarchisa koji je borbu prihvatio u posljednji čas.

– Svaki puta se pripremam kao da idem na prvaka svijeta, a za protivnika imam veliko poštovanje, kao i prema svima koji borbu prihvate samo nekoliko dana prije meča. On nema što izgubiti, a sav presing bit će na meni – kaže Pokrajac.

Borilačke poslastice

Igor je bez sumnje klasa više.

– Šest je godina proveo u UFC-u, među najboljim je europskim borcima, pa je u meču s Taxiarchisom favorit. Jedina dva upitnika su kako će se prilagoditi na ring u kojem nije dugo nastupao i kako će izgledati u teškoj kategoriji u kojoj je dogovoren ovaj meč – dodaje Petrak.

Da ne spominjemo kako nas sljedeći vikend očekuje teškaška borba Vladimira Klička i Bryanta Jenningsa, a vikend nakon toga boksački meč stoljeća – onaj Floyda Mayweathera i Mannyja Pacqiuaoa.

Bolje od toga ne može. Borilački spektakl za spektaklom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije