Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osma obljetnica smrti

Bivši boksači odali počast legendi Mati Parlovu

Mate Parlov
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
1/11
29.07.2016.
u 16:44

Prigodnim govorom, cvijećem i svijećama, još su se jednom proslavljeni boksači prisjetili Mate Parlova koji su redom priznavali da im je legendarni pulski boksač bio uzor

Povodom osme obljetnice smrti najvećeg sportaša 20. stoljeća s ovih prostora, legendarnog boksača Mete Parlova, na pulskom groblju u petak su se okupili bivši boksački reprezentativci i osvajači svjetskih i olimpijskih odličja s područja bivše Jugoslavije.

Damir Škaro, Tadija Kačar, Dragan Vujnović, Mirko Puzović, Zvonko Vujin, Pero Tadić, Milivoj Labudović, Otto Gerlić i Vlado Premuž, te trener Aldo Buršić, samo su neki od brojnih bivših boksaša i boksačkih djelatnika koji su se došli prisjetiti najvećeg među njima koji im je, kako su sami rekli, bio uzor i putokaz na njihovom sportskom putu.

U ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali i glumaca kazališta Ulysses počast je došao izraziti i Duško Ljuština, a u ime Grada Pule pročelnik Giordano Škuflić. Prigodnim govorom, cvijećem i svijećama, još su se jednom proslavljeni boksači prisjetili Mate Parlova koji su redom priznavali da im je legendarni pulski boksač bio uzor.

- Došli smo se još jednom pokloniti najvećem od nas i jednoj od najznačajnijih ličnosti bivše države. Njegovo ime govori o uspjehu i predanosti, upornosti kojom je postao najbolji na svijetu", kazao je između ostalog Tadija Kačar, srebrni s Olimpijskih igara u Montrealu 1976. te svjetskog prvenstva u Beogradu 1978. godine.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
16:13 04.08.2016.

Mate je bio i ostao najveće hrvatsko ime borilačkih sportova. Nikakav Cro Cop kao što ste napisali u članku: "Neobičan trening Cro Copa!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije