Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC Fight Nighta 48

Bisping nokautirao Lea u četvrtoj, a Woodley Kima u prvoj rundi

Michael Bisping
Screenshot
23.08.2014.
u 22:15

Michael Bisping i Cung Le odradili su sjajnu borbu u kojoj su oba borca bila u vrlo opasnoj situaciji, no na kraju je ipak slavio onaj mlađi, no ujedno i iskusniji borac

Michael Bisping uspio je ostvariti pobjedu protiv Cung Lea, nokautiravši vijetnamskog borca u četvrtoj rundi glavne borbe UFC Fight Nighta 48, piše Fight Site. Tyron Woodley se ekspresno vraća među kandidate za napad na velteraški pojas, nakon što je atraktivno nokautirao Kima, dok je proglašen i pobjednik kineskog Ultimate Fightera u perolakoj kategoriji. Odlične debi nastupe su upisali Alberto Mina i Yuta Sasaki, koji su dokazali da imaju što za pokazati i da mogu biti ozbiljan faktor u UFC-u.

Michael Bisping i Cung Le odradili su sjajnu borbu u kojoj su oba borca bila u vrlo opasnoj situaciji, no na kraju je ipak slavio onaj mlađi, no ujedno i iskusniji borac, Michael Bisping.

Prva runda ove borbe protekla je u izmjenama gdje su oba borca ponešto pokazali, no ključan trenutak ipak se dogodio krajem nje, kad je Bisping snažnim direktom pogodio Lea u oko, koje mu se do kraja borbe lagano zatvaralo. To je Britanac iskoristio u drugoj rundi, kad je bio blizu završetka borbe, no Le je izdržao i umalo napravio pravo uskrsnuće.

Treća runda u potpunosti je pripala vijetnamskom borcu, koji je jednom sjajnom serijom udaraca u tijelo, doveo Bispinga u vrlo teško poziciju te je i on sam priznao da je bio ozbiljno ugrožen. Ipak, Le ga nije uspio završio, a bit će da se 42-godišnjak tad ispuhao. Bisping je iskoristio svoju kondiciju te četvrtu krenuo agresivno naprijed te nakon samo minutu desnim krošeom pokrenuo seriju koja je završila koljenom iz klinča te ground n' poundom, nakon kojeg je uslijedio prekid i pobjeda 'The Counta'.

Tyron Woodley došao je do velike pobjede koja će ga vratiti u sam vrh kandidata za napad na vrh velter kategorije. Nakon samo minutu borbe nokautirao je Dong Hyun Kima na jedan zanimljiv način. Kim je pokušao lakat iz okrete kakvim je nokautirao Johna Hathawaya u prošloj borbi, no Woodley je to dobro proučio i osujetio. Tijekom Kimove rotacije je dočekao trenutak i pogodio ga desnim krošeom u bradu. Taj je udarac uzdrmao Kima da se više nije uspio vratiti u borbu te je, nakon nekoliko udaraca na podu, sudac prekinuo borbu.

Woodleyu je ovo četvrta pobjeda u šest UFC borbi i ponovno ga vraća u sam vrh kategorije, odnosno među glavne kandidate za pojas, iz kojih je ispao nakon poraza od Rorya MacDonalda. Kim je ovim porazom prekinuo seriju od četiri uzastopne pobjede te nije iskoristio priliku da službeno postane Top 5 borac.

Preostale dvije borbe glavnog programa nisu ponudile toliko uzbuđenja. Pobjednik kineskog Ultimate Fightera u velter kategoriji, Zhang Lipeng, apsolutno je izdominirao australskog debitanta Brandona O'Reallya te slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, kao i Ning Guangyou, koji postao pobjednik Ultimate Fightera u perolakoj kategoriji, nakon što su mu suci dodijelili pobjedu protiv Yanga Jianpinga.

Uzbuđenja je bilo i u uvodnom programu, posebno u dvije borbe. U vjerojatno najboljoj rundi, ako već ne borbi večeri, Alberto Mina došao je do skora 11-0, gdje je sve pobjede ostvario prekidom, od toga čak devet u prvoj rundi. Ovaj Brazilac s hongkoškom adresom krenuo je vrlo otvoreno u borbu protiv Shinsho Anzaia, koji nije ostao dužan. Tijekom četiri minuta, oba su borba par puta bili u velikoj opasnosti, no onaj najvažniji udarac ipak je udijelio Mina te slavio nokautom.

A Yuta Sasaki je dokazao zašto iza njegovog imena stoji hype tj. zašto ga smatraju novom azijskom zvijezdom. Protiv vrlo dobrog Rolanda Delormea slavio je nakon nešto više od minute, gušenjem, no posebno je oduševila njegova brzina i agresija. Ovo mu je bio UFC debi. Trenutno je na skoru 18-1-2 i ovo mu je bila osma pobjeda u nizu.

UFC Fight Night 48 - rezultati:

Michael Bisping vs. Cung Le - TKO (R4, 1:11)
Tyron Woodley def. Dong Hyun Kim - TKO (R1 1:01)
Zhang Lipeng def. Brendan O’Reilly - jednoglasna sudačka odluka
Ning Guangyou def. Yang Jianping - jednoglasna sudačka odluka

Wang Sai def. Danny Mitchell - jednoglasna sudačka odluka
Alberto Mina def. Shinsho Anzai - TKO (R1, 4:17)
Yuta Sasaki def. Roland Delorme - SUB (R1, 1:06)
Colby Covington def. Wang Anying - TKO (R1, 4:50)
Royston Wee def. Yao Zhikui - podijeljena sudačka odluka
Milana Dudieva def. Elizabeth Phillips - podijeljena sudačka odluka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije