Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI BORAC

'Najveća životna pobjeda mi je što sam se dvaput budio iz kome'

Borci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
12.02.2016.
u 09:42

'U UFC-u su mi rekli da se odmah zaputim u Zagreb i eto me. Imam osjećaj da će mi se ovdašnja publika svidjeti, a i da ću se ja svidjeti s njima. Uživat će u mom stilu borbe.'

Samo pet dana nakon što je doznao da se bori u Zagrebu, 34-godišnji Amerikanac Ben Rothwell pojavio se na poprištu velikog okršaja protiv Dos Santosa.

– U UFC-u su mi rekli da se odmah zaputim u Zagreb i eto me. Imam osjećaj da će mi se ovdašnja publika svidjeti, a i da ću se ja svidjeti s njima. Uživat će u mom stilu borbe.

Možda ovaj krupni Amerikanac (120 kg, 193 cm) računa da će hrvatski poklonici slobodne borbe podržavati njega, a ne protivnika mu Juniora Dos Santosa jer dotični je pobijedio obojicu idola hrvatskih klinaca. I Cro Copa i Stipu Miočića.

Osvetit ću Hrvate

– Ja ću ih osvetiti jer ja sam u naletu. Peti sam teškaš svijeta sa 36 pobjeda, među kojima su se njih 33 dogodile prije isteka vremena.

Zanimljivo je da se Big Ben trebao boriti s obojicom Hrvata, no obje su borbe otkazane.

– Moj meč s Cro Copom otkazan je samo tri dana prije borbe. Doputovao sam u Australiju zdrav i onda sam se otrovao hranom i završio u bolnici. U Miočićevu slučaju, on je taj koji je otkazao zbog ozljede leđa.

Što mu se sviđalo kod Cro Copa?

– Ona njegova izreka “desna noga – bolnica, lijeva noga – groblje”. Cro Cop je istinska legenda.

Nakon hrvatskog specijalca to bi mogao postati i vatrogasac iz Clevelanda.

– Stipe doista može postati prvak UFC-a, a potom se može dogoditi da pojas brani baš protiv mene. On je dobar momak i šteta je što želimo isto, UFC-ov pojas prvaka.

Zaslužuje li Stipe biti prvi izazivač prvaka Werduma?

– Mnogi će reći da sam to ja nakon četiri velike pobjede u nizu, no ako mene izuzmete, on je taj koji to zaslužuje više od svih.

Može li on pobijediti sjajnog majstora brazilskog džiju džicua?

– Naravno, ima prednost u borbi na nogama, u udaračkom dijelu slobodne borbe.

Rothwell je u karijeri dvaput pobijeđen nokautom (Gonzaga, Velasquez), no imao je i niz velikih pobjeda (Overeem, Mitrione, Barnett). No većima od svih pobjeda smatra one koje su mu se dogodile dok se još nije bavio borilačkim sportovima.

– Imao sam samo pet godina kada sam umalo skončao zbog meningitisa. Nekoliko dana nakon Božića otišao sam normalno spavati, a probudio sam se slijep. Umirao sam pred roditeljima i završio u komi. Probudio sam se 11 dana kasnije u bolnici. S obzirom na to da je preživljavanje u takvom stanju te 1987. bilo veće čudo nego dobiti na lutriji, ja sam tada dobio život natrag i zapravo dobio na lutriji.

Dvanaest godina poslije i drugi je put “dobio na lutriji”.

– Sa 17 godina doživio sam tešku prometnu nesreću. Mene i prijatelja pregazio je pijani vozač kamiona pa sam bio četiri sata u komi. Nažalost, moj prijatelj nije imao sreće koliko i ja. Bio je dva tjedna spojen na aparate, no njegova je obitelj donijela odluku da prekinu to vegetiranje. Najžalosnije od svega jest što je vozač pobjegao s mjesta nesreće umjesto da nam pomogne.

Živim punim plućima

Premda je teško očekivati da će i treći put u životu dobiti na lutriji, ponekad zaigra loto.

– Zaigram samo kada su velike svote u igri. Jer ne možeš nešto osvojiti ako ne pokušaš. Da dobijem velik novac, pomagao bih ljudima. Nakon što sam preživio te dvije vrlo teške situacije, shvatio sam da je moja obveza da moram živjeti život punim plućima, a borilački sportovi dio su te priče.

>> Dos Santos poručuje: Miočić će postati novi prvak!

Komentara 2

Avatar think pink
think pink
10:37 12.02.2016.

fuj

Avatar poljicanin
poljicanin
13:02 12.02.2016.

I to je sport?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije