Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATA OSTAVŠTINA

Legendarni borac nakon tri poraza odlučio: 'Odlazim u mirovinu'

Minotauro
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
02.09.2015.
u 12:27

Predsjednik UFC-a Dana White oglasio se nakon toga i rekao da ga više ne želi gledati kako Minotaur rasipa ugled porazima

Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira (39) završio je bogatu MMA karijeru i rastužio brojne obožavatelje tog sporta, ali i Mirka Filipovića koji nije uspio dobiti priliku osvetiti mu se za poraz iz davne 2003. godine.

Možda će Cro Cop dobiti utjehu u uzvratu s Fedorom Emelianenkom, koji se vrlo vjerojatno vraća borbama i to baš u UFC. No to je neka druga priča, ova se tiče Brazilca koji je karijeru počeo 1999. godine i pobijedio u svih šest borbi u kojima se borio. Bila mu je to i ulaznica za Japan, ali počeo je porazom od Dana Hendersona 2000.

Bio je to ekstramotiv jer u sljedećih šest borbi ponovno pobjeđuje, a to mu donosi i ulaznicu u organizaciju PRIDE. Tamo je zabilježio najljepše trenutke u karijeri, a ona bi bila i bogatija da nije bilo Fedora. Pojas koji mu je Rus "oteo" 2003. godine dolazi u trenutku kad je imao pet od pet pobjeda.

Ipak, pojas mu je vraćen nakon što ga Fedor zbog ozljede nije mogao braniti. A da zaslužuje pojas dok Rusa nema u "igri" potvrdio je pobjedom protiv Cro Copa u studenom 2003. godine. Zadržao ga je i pet mjeseci kasnije nakon finalne borbe Pride Total Eliminationa jer Fedoru liječnici nisu mogli zaustaviti krv nakon porezotine na glavi. No Rus bi pobijedio, što je potvrdio u ponovljenoj borbi 31. prosinca 2004. Ponovno sudačka odluka, ponovno potpuna Fedorova dominacija.

Zabilježio je nakon tog poraza još pokoju vrijednu pobjedu, ali više je bilo poraza. Posebno kad se "preselio" u UFC. Iako je odmah po dolasku svladao starog znanca Heatha Herringa, potom i nekadašnjeg prvaka Tima Sylviju, uslijedilo je spuštanje na zemlju porazom od Franka Mira, i to prekidom borbe, što nije zabilježio u karijeri. U život ga je vratio odličan meč i prekid protiv Randyja Couturea, potom ga pobjeđuje Cain Velasquez, zatim pobjeđuje Brendana Schauba, ponovno ga pobjeđuje Frank Mir i to polugom (kimura).

Uslijedila je nakon toga posljednja njegova pobjeda, ona protiv Davea Hermana 13. listopada 2012. godine. Nakon toga se i ozlijedio, borio se samo tri puta, jednom u svakoj od posljednje tri godine, a dobili su ga Fabricio Werdum polugom na ruci, Roy Nelson prekidom nakon kanonade udaraca i na kraju Stefan Struve 1. kolovoza ove godine jednoglasnom odlukom sudaca. Predsjednik UFC-a Dana White se oglasio nakon toga i rekao da ga više ne želi gledati kako rasipa ugled porazima.

Poslušao ga je i završio karijeru u kojoj je zabilježio 34 pobjede, deset poraza i jedan neodlučeni ishod. Pobjeđivao je velikane i zvučna imena kao što su Cro Cop, Mark Coleman, Fabricio Werdum, Gary Goodridge, Bob Sapp, Dan Henderson, Semmy Schilt, Ricco Roriguez, Heath Herring, Tim Sylvia, Randy Couture, Josh Barnett...

>> Više o borilačkim sportovima čitajte na Croring Magazine

>> Za Minotaura sam spreman bilo kad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije