Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona nije gotova

Za blagdane će najviše turista biti u Zagrebu

19.11.2014., Zagreb - Velika grupa turista prije 8 ujutro obisla je i fotografirala trznicu Dolac te katedralu.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: turisti
19.12.2014.
u 15:50

Za Božić i Novu godinu stiže četrdesetak tisuća gostiju.

Tek će analize pokazati je li to po inerciji ili zbog pojačane promocije posezone, ali na Jadranu i u Zagrebu za predstojeće blagdane očekuje se više gostiju nego lani. Prema dostupnim podacima, ukupno bi ih moglo biti četrdesetak tisuća. S ponajvećim rastom računaju turistički domaćini u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje bi, prema najavama, moglo biti 11, odnosno devet posto više turista, s tim da će upravo glavni grad tih dana biti najturističkiji.

Zagreb se, naime, tijekom božićno-novogodišnjih blagdana priprema ugostiti najviše, 16.000 turista. Slijedi Kvarner, koji se u glavnoj sezoni mučio s minusima, sa 15.700 turista, što je 5% više nego za Božić i Novu godinu prije godinu dana.

– Puno smo se trudili oko promocije posezone i ovog blagdanskog razdoblja i to su rezultati, a zanimljivo je da će naš obiteljski smještaj imati čak sedam posto više gostiju – kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, gdje računaju pretežito s talijanskim, austrijskim i slovenskim turistima.

U istarskim hotelima, pak, očekuju oko 12.500 turista, nekoliko stotina više nego lani, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji oko šest tisuća. Nekoliko stotina više će ih biti i u Dubrovniku, gdje je dolazak za skore blagdane najavilo oko pet tisuća turista, a plusevi su najavljeni i na šibenskom te zadarskom području.

>>'Žale se samo oni koji se za goste nisu pripremili'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije