Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanske slastice

Vaši božićni kolači: božićna drvca cupcakesi

Božićni cupcakesi
Foto: ordinacija.hr
17.12.2014.
u 09:30

Ovi božični kolačići idealan su poklon za vaše najmilije

Obogatite svoju maštu slatkim receptima koje možete pronaći na portalu ordinacija.hr.

Božićna drvca cupcakesi

Sastojci:
4 jaja
3 šalice ulja
6 šalica brašna
5 šalica šećera
1 šalica kakaa
3 šalice vode
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
za punjenje: nutella (ili lino lada prema želji)

Priprema:
1. Odvojite žutanjke od bjelanjaka pa bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjcima dodajte šećer pa ih izmiksajte tako da dobijete pjenastu smjesu. Snijeg lagano umiješajte u smjesu žutanjaka i šećera. Dodajte ulje, vodu i vanilin šećer pa miksanjem povežite sve sastojke. Za kraj dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo pa promiješajte žlicom. Uvijek kad dodajete kakao možete dodati još jednu do dvije žlice vode.

2. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za muffine namastite ili umetnite košarice za muffine, a ako koristite silikonski kalup, ne trebate ga mastiti. Napunite kalup smjesom za muffine i na vrh stavite žličicu nutelle. Prema želji, nutellu možete zamijeniti i lino ladom ili kockicom čokolade.

3. Kalup stavite u pećnicu i pecite kolačiće nekih deset do 15 minuta (provjeravajte čačkalicom - muffini su gotovi kad čačkalica izađe čista iz biskvita). Gotove muffine izvadite iz pećnice i ostavite da se tako hlade nekoliko minuta a onda ih izvadite iz kalupa. Ohladite ih u potpunosti prije dekoriranja.

Foto: Boro

Božićna drvca cupcakesi
Izrada božićnih drvca i dekoriranje:
slatko vrhnje ili šlag
zelena i smeđa boja u prahu ili gelu
šareni dekorativni posipi (za kuglice kojima ćemo okititi božićna drvca)

1. Šlag pripremite prema uputi s vrećice (s mlijekom), a koristite li slatko vrhnje, samo ga izmiksajte s tim da pripazite da ga ne premiksate jer se neće moći lijepo oblikovati.

2. Slatko vrhnje odnosno šlag obojite u zeleno jestivom bojom u prahu ili gelu. Ja sam osim zelene dodala i malo smeđe boje da dobijem ljepšu zelenu nijansu. Potom napunite špricu za dekoriranje ili slastičarsku vrećicu, stavite zvijezdasti nastavak (ili onaj za izradu ruža) i kružnim nanošenjem smjese na muffin formirajte božićna drvca - i više je nego jednostavno. Igrajte se i kreirajte različite oblike, ni jedno drvce nije identično, stoga stvarajte bez ograničenja i uživajte u onome što nastaje pred vama... slatka šuma jelki...

3. Za kraj još okitite božićna drvca kuglicama, odnosno posipajte kolačiće šarenim dekorativnim posipom koji će imitirati kuglice. Prema želji, da vaši kolačići izgledaju poput malih poklončića, dodajte mašnicu na dno cupcakesa da zaokružite priču i možete ih ponosno darivati.

Dobar tek!

>>Božićna ‘čestitka’: više od 50% skuplji orasi, lješnjaci, bademi...

Ključne riječi

Komentara 2

PA
Paton
21:00 17.12.2014.

svekrvi bi hahaha

PA
Paton
20:29 17.12.2014.

ja to nebi ni Rudolfu dal, da se razmemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije