Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

U točno 15.45 sati Božić se pretvara u noćnu moru

božićno drvce
Foto: Reuters/PIXSELL
25.12.2014.
u 14:36

U toliko sati, naime, dolazi do naglog porasta rezervacija odmora u sunčanim destinacijama

Božićni blagdani za mnoge su vjernike najljepši dani u godini, no nekima mogu biti itekako naporni - pogotovo kad im je dom pun rodbine s kojom nisu baš u najboljim odnosima.

U kojem trenutku radost i veselje prelazi u živčanost i stres? Britanska turistička agencija Teletext Holidays istraživanjem je došla do točnog vremena - 15.45 sati. Kako prenosi Daily Mail, utvrđeno je da u toliko sati dolazi do naglog porasta rezervacija odmora u sunčanim destinacijama za iduću godinu. Obitelji zasićene snijegom redom traže odredišta kao što su Dubai, Tenerife, Mallorca...

Cary Cooper, profesor organizacijske filozofije i zdravlja na Sveučilištu u Lancasteru objašnjava kako uoči blagdana mnogi na radnim mjestima imaju velike gužve, zbog čega im se čini da je prošlo jako puno vremena od odmora na koji su išli u srpnju ili kolovozu. Tome doprinose i dugi tamni zimski mjeseci.

- Kad tome dodate i stres božićnog šopinga i zabave, kao i ponekad neugodne obiteljske odnose, nije neobično da tražimo nešto čemu ćemo se radovati i želimo rezervirati odmor - objasnio je Cooper.

>> Kako preživjeti blagdane s rođacima koje ne podnosite

Komentara 8

DU
Deleted user
16:04 25.12.2014.

Pustite Engleze. Oni žive neki drugi život. Kod nas od davnina uža obitelj provodi Božić u pjesmi i veselju. Zašto govoriti da ti je netko teret oko 15.45 na Božić, ako ti nije teret kroz cijelu godinu.Sretan vam Božić svima!!!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:18 25.12.2014.

Opet prepisujete clanke koji s Hrvatskom nemaju veze. Hrvati ne rezerviraju odmore u Dubaiju ili na Tenerifima, Hrvati uzivaju u Bozicu pokusavajuci ne misliti da zbog sunke u sarmi slijedeceg dana jest ce kruh i putar.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
17:34 25.12.2014.

da, dubai je baš omiljena destinacija prosječne četveročlane obitelji... strava od novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije