Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gastronomski užici

Prejedali ste se tijekom blagdana? Onda ovo trebate znati

Blagdanska hrana
Foto: Shutterstock
1/2
02.01.2017.
u 12:32

Psihologinja Maja Vučić objašnjava kako su užici i poneki izleti izvan uobičajenoga ponašanja dobrodošli jer nam popravljaju raspoloženje.

Logična je posljedica nakon blagdanskoga prejedanja i (pretjeranoga) uživanja u alkoholu i slasticama i osjećaj krivnje zbog nakupljenih kilograma. Psihologinja Maja Vučić objašnjava kako su užici i poneki izleti izvan uobičajenoga ponašanja dobrodošli jer nam popravljaju raspoloženje.

– Ono što nas uništava naše su misli koje nas opterećuju i podsjećaju na to kako smo prekršili pravila. Čim nas mozak podsjeća na restrikcije, i to u vrijeme kada smo stalno okruženi ukusnom hranom, to predstavlja nepotrebno opterećenje. Ako inače pazite što i kako jedete, a u blagdansko vrijeme ste pretjerali, ne trebate osjećati grižnju savjesti nego što prije zamijeniti tešku prehranu laganijom.

– Dok je slavlje trajalo, bilo je dobro, a nakon toga slijedi očaj. Nema potrebe za tim jer nemamo nikakvu korist od osjećaja krivnje zbog nečega što više ne možemo promijeniti. Ali danas možemo početi s promjenama. Malo više kretanja, malo manje unosa kalorija i opet smo kao novi – zaključuje Maja Vučić.

>>Jedete da se ne baci? Evo koliko možete čuvati ostatke blagdanske hrane

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije