Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideje za poklone

Ne znate što pokloniti za Božić? Možda vam ovi savjeti pomognu

božićne kugle
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.12.2013.
u 08:05

Možda biste ove godine mogli napraviti neki iskorak i osim kapa, rukavica, šalova, novčanika i setova s proizvodima za tuširanje pokloniti nešto drukčije

Svake godine ista "muka". Što kupiti za poklone svojim najmilijima i pritom ne ostaviti "gaće na štapu"?  Možda biste ove godine mogli napraviti neki iskorak i osim kapa, rukavica, šalova, novčanika i setova s proizvodima za tuširanje pokloniti nešto drukčije. 

1. Digitalni fotookvir

S ovim biste poklonom mogli dati jednu vrlo osobnu notu. Ako ga poklanjate posebno bliskoj osobi, stavite neke digitalne fotografije na kojima ste zajedno ili u vama bude neke zajedničke uspomene. 

2. Shea maslac

Ovaj proizvod trebala bi imati svaka žena. Ali i muškarac. Možda nije zgodno da nekom muškarcu pod bor stavite shea maslac, ali žene ćete oduševiti. Primjena ovog proizvoda zaista je jako široka, a na kožu djeluje toliko blagotvorno da se preporučuje i nakon poroda za ublažavanje strija ili nekih drugih oštećenja kože. Žene će vam biti jako zahvalne ako shea maslac nađu u poklonu sa svojim imenom. 

3. Božićni keksi

Ponekad su sama namjera i način na koji nešto poklonite važniji od samog poklona. Zato se nemojte brinuti da ćete nužno potrošiti cijelo malo bogatstvo na poklone za Božić. Keksići kao poklon mogu biti odlična ideja ako ste imalo vješti u kuhinji. Nije ih teško pripremiti, mogu dugo stajati, a svakako će biti jedan od poklona s kojim nećete pogriješiti. Možete svakog posebno umotati u celofan, zavezati trakicom i posložiti u kutiju s porukom. Budite kreativni i poslužite se kalupima za kekse koje gotovo uvijek možete naći u velikim trgovačkim lancima, čak i one s božićnim motivima.
 

4. Nutella

Zvuči neobično? Slažemo se, ali zar ne biste voljeli biti jedan od onih koji će za poklon ispod bora dobiti, naprimjer, kilogram ili dva Nutelle? Ovom poklonu radovat će se podjednako i odrasli i djeca. Znamo da će vam za ovo trebati malo više novca, ali ako vam to nije neki problem, poklonit ćete nekome najslađi poklon. Doslovno.

5. Poklon-bonovi

Poklon-bonovi mogu biti jedno od najboljih rješenja kada sami nemate ideju što pokloniti nekome. Ako niste jedna od kreativnih duša, uvijek možete posegnuti za ovim trikom: ove godine darujem ti ovaj poklon da si sam/sama kupiš ono što priželjkuješ. U mjesecu kada rijetko koji novčanik ostane pun na kraju mjeseca, i manji iznos na poklon-bonu bit će zasigurno velikodušno prihvaćen.

6. Pašmine

Svaka žena voli imati ovakav dodatak u svom ormaru. Ovo je univerzalan poklon za ženu koji će barem jednom poslužiti osobi kojoj ga darujete.

7. Izradite fotografije i složite ih u priču

Osobe koje darivate imaju veliko značenje u vašem životu. Jedan sasvim poseban poklon bit će ako izradite neke fotografije i složite ih u priču. Iako danas možete posegnuti za nekom fotoknjigom, možete je napraviti i sami. Možete kupiti fotoalbum i kronološki posložiti fotografije da čine neku vašu priču (rođenje djeteta, prvi Božić, prvi rođendan i sl.). Ovakvim poklonom razveselit ćete starije generacije koje danas brižno čuvaju izrađene fotografije s obzirom na to da ih mladi većinom čuvaju u digitalnom obliku.

8. Masaža u spa centru

Da, pokloni ne moraju uvijek biti uobičajeni, poput šala, novčanika i slično. Poklonite dragim osobama masažu u nekom spa centru u njihovoj okolini. Posebice će razveseliti ovakav poklon ako osobe kojima je namijenjen nemaju priliku sami se počastiti nečim sličnim.

9. Pribor za vino

Ovakvu vrstu poklona podjednako će cijeniti i muškarci i žene. Pakirani su u lijepim, ukrasnim drvenim kutijama, a sadrže otvarač za boce, termometar za mjerenje temperature vina, zaštitni prsten protiv curenja niz grlo boce... Ovo, kao i set za sir, uvijek je poželjno imati u svom domu.

10. Sezonske (godišnje) karte

Ako je riječ o muškarcu, darujte mu sezonske/godišnje karte za najdraži nogometni, košarkaški ili neki drugi sportski klub. Ako je ljubitelj glazbe, poklonite mu ulaznicu za neki koncert koji će ga oduševiti ili pak godišnju pretplatu na najdraži časopis. Istu ideju možete iskoristiti i za žene, samo ideju prilagodite osobi i njenim interesima.

Komentara 2

MI
Milkica
10:21 18.12.2013.

Pod 3. Božićni keksi: keksići, trakica, kutijica, kalupići... Tekst kao da je iz Modre laste, čemu toliko umanjenica? I čisto usput - autorici teksta bilo bi zgodno pod bor staviti pravopis. Tko to napravi, neće pogriješiti.

Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
21:07 18.12.2013.

Ništa od poklona ka i prošli blagdana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije