Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebrza vožnja

Gradonačelnikov poklon za Božić: Vozačima oprostio prekršaje!

prebrza vožnja
Zoran Grizelj/Pixsell
24.12.2014.
u 16:42

Da se odlučio na naplatu tih prekršaja, grad bi "zaradio" od šest do sedam milijuna eura.

Gradonačelnik Padove Massimo Bitonci je, u blagdanskom duhu, oprostio desetke tisuća prometnih prekršaja vozačima koji su malo jače nagazili na gas, piše ANSA.

Prije dva mjeseca na cestama u prstenu oko Padove postavljeno je šest elektroničkih uređaja koji su zabilježili 112,421 prebrzih vozača u samo osam tjedana.

Lekcija za vozače

Da se odlučio na naplatu tih prekršaja, grad bi "zaradio" od šest do sedam milijuna eura. Gradonačelnik kaže da ova preventivna akcija treba biti upozorenje vozačima da u budućnosti pripaze na brzinu.

Naglasio je da će od 1. siječnja naplaćivati sve kazne. - Od sljedeće godine ćemo ozbiljno uzeti ove prekršaje. Nadam se da će ovo biti lekcija svima koji vole nagaziti na gas - zaključio je Bitonci.

Komentara 4

LE
leica2003
17:24 24.12.2014.

Ma bravo ! Sad oni koji voze po propisima ispadaju debili i svi će voziti kao manijaci pa kad poginu nevini ljudi tko će biti kriv?

CR
crocro
15:01 25.12.2014.

U prvi mah sam pomislio da to možda nije kod nas, ali ona sam se sjedtio da kod nas gradonačelnik ne odlučuje o oproštaju kazni. Mislim da ovo nije dobar potez gradonačelnika iako očito ima ovlasti. Naime, ako uzmemo najveće uzročnike prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, kao što su prekroračenje brzine kretanja, vožnja pod ujecajem alkohola, oduzimanje prednosti prolaza, vožnja u vrijeme upozoravajućeg crvenog svjetla itd, niti u kojem slučaju se ne mogu provoditi oprosti za počinitelje takvih prekršaja. Čak niti pomisli na oproste. Kakvu poruku šalju savjesnim i odgovornim vozačima. Nikakva prigoda, pa niti božićni blagdani ne mogu biti razlog oprosta za počinjenje prekršaja. Da li bi im oprostili da je kojim slučajem došlo do smrtnih posljedica ili teškog invaliditeta a da je uzrok brzina kretanja? Potpuno kriva poruka.

OB
Objektivno...
09:40 25.12.2014.

Kakva je to država Padova kad gradonačelnik naplaćuje i oprašta kazne za brzu vožnju? U uređenoj državi kakva je Hrvatska to je u nadležnosti policije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije