Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Vakula prognozira: evo kakvo će vrijeme biti za Božić i poslije

Zoran Vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
23.12.2016.
u 11:59

Sunčano vrijeme i dalje se ne može jamčiti u nizinama, ali može na moru i u planinama, kaže Vakula

Kakvo će biti vrijeme za blagdane? Pitanje je to koji si mnogi postavljaju. Srećom, tu je nezamjenjivi Zoran Vakula, koji je za HRT prognozirao vrijeme tijekom tih predivnih dana koji mnogima puno znače.

Vakula tako prognozira kako se povećava vjerojatnost djelomičnog razvedravanja te da je tijekom vikenda ta vjerojatnost još veća, ali da se sunčano vrijeme i dalje ne može jamčiti u nizinama, ali može na moru i u planinama, gdje će i dalje biti iznadprosječno toplo, iako tijekom vikenda uz više oblaka nego do tada.

U gorju će temperatura od ponedjeljka biti osjetno niža nego do tada, a u nizinama se, uz sunčana razdoblja, očekuje njezin porast. Stoga će se uglavnom prekinuti u ovom dijelu prosinca u mnogim nizinskim mjestima do sada rijetko kada zabilježen niz dana s tako dugotrajno niskom najvišom dnevnom temperaturom zraka, kaže Vakula.

– Oborina će biti malo, do nedjelje većinom i nimalo, ali se ipak u nizinama unutrašnjosti i sljedećih dana ne smije zanemariti mjestimična izmaglica, inje i poledica, potkraj nedjelje dodatno i mogućnost za samo ponegdje vrlo malo kiše koja se smrzava u dodiru s podlogom. U prognozama za sljedeći tjedan, osobito od utorka, povremena oborina sve je izglednija, ali i dalje nije sigurna, osobito ne na Jadranu, pa ne smije iznenaditi u mnogim mjestima ponavljanje prošlogodišnjeg ekstremno suhog prosinca. Ipak, unatoč tom porastu vjerojatnosti za oborinu, još je vjerojatnije da će u nizinama biti manje oblačno, tmurno i maglovito vrijeme u odnosu na ovotjedno – prognozira Vakula.

>> Večernji u uredu Djeda Mraza: 'Za Božić želim da usamljeni ljudi ne budu sami'

Komentara 7

IV
ivanpz
08:40 24.12.2016.

vakula ti nemas pojma prognozu za jucer bi fulnio moguc snjeg moguca kisa moguce oblacno moguce sve i nista od 100 puta 10 puta pogodis i corava koka zrno pogodi

ST
steaMfactory
13:30 23.12.2016.

Vakula ćim otvori usta dođe do proloma oblaka ...

PA
paskovis
12:56 23.12.2016.

Bakula je rekooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije