Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki izbor gurmanskih specijaliteta

Neobične delicije osvajaju na Adventu u Klovićevim dvorima

Advent u Klovićevim dvorima
Foto: PR FOTO
1/17
09.12.2016.
u 13:25

U sklopu Adventa u Klovićevim dvorima, na platou Gradec uz odličnu zabavu nudi se i veliki izbor gurmanskih specijaliteta koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Birana ponuda čak 11 ugostitelja bazira se na nesvakidašnjoj ponudi hrane i pića te autohtonih proizvoda domaćih malih proizvođača. Vrhunski specijaliteti tako se mogu pojesti na kućicama: Mundoaka, Lobby, ChevapRolls, Kobasa, Pod starim krovovima, Na dlanu, Vino 4B, Kod hrabrog mede, Samoborskom kolodvoru, Klinika, Drvarnica.

U rustikalnom uređenju „Lobby“ se odlučio za ponudu domaćih delikatesa - sira, pršuta, suhih kobasica i malih zalogaja, a novost u ponudi su čvarci koji su postali pravi hit među gurmanima. Uz takve slasne zalogaje najbolje idu zimski napitci poput vrućih koktela rađenih na bazi viskija, džina i ruma s brojnim aromatičnim smjesama zvjezdanog anisa, cimeta, papra i zimske aronije. U ponudi hrane posebno se izdvaja „Mundoaka“ koja svoje poznate specijalitete nudi u street varijanti. Za Advent su posebno pripremili sočnu šiš kobasu, koja je već osvojila posjetitelje adventa te Empanadas de Mundoaka u dvije varijante i Mundo dulce brownie. Za one koji traže nešto više fit hranu, „Na dlanu“ nudi specijalitete bez šećera, žitarica i rafiniranih ulja. Među ostalim, tu su fini slavonski gulaši, pulled pork sendviči i najfinije lazanje, a za one koji vole raznovrsnost boja i okusa, „ChevapRolls“ nudi posebna peciva u bojama s delikatesnim kobasicama i brojnim dodacima te fritule s tijestom u boji.

Sve to naravno prati i bogata ponuda slatkih pića, a „Klinika“ donosi cijeli niz domaćih rakija različitih okusa, dok je pravi specijalitet u ponudi prvi hrvatski gin. Božićni liker je idealan za blagdanske dane, a voćne rakije zagrijat će sve ljubitelje slatkih pića. Na kućici „Vino 4b“ može vas pak zagrijati vino iz Slatine uz koje će savršeno pasati grickanje domaćeg kravljeg ili ovčjeg sira. Na „Drvarnici“ će se najbolje najesti ljubitelje klasike.

Ukusne češnjovke, pikantne debrecinke i hot dogovi nakon kojih se možete zasladiti uz fritule dio su njihovog jelovnika dok „Kobasa“ uz već poznate klasične kobasice nudi egzotične i neobične umake poput slatkog senfa.  Ako želite uživati u slasnim palačinkama, napravljenim po tradicionalnom receptu i pečenim na tavi baš kao što ih radite doma, navratite u kućicu „Pod starim krovovima“. Tradicije se drže i „Kod hrabrog mede“ i na kućici „Samoborskom kolodvoru“. Sarmice u kelju, zelju i blitvi te vrhunski gulaš od vepra „Kod hrabrog mede“ zadovoljit će one najzahtjevnije gurmane, a za one koji samo žele nešto prigristi, tu su famozne mazalice. Na „Samoborskom kolodvoru“ samoborske kremšnite su hit, naravno. Uz ovu omiljenu slasticu, od „konkretnih“ obroka tu su krvavice s kiselim zeljem i dimljene kobase, a preko tjedna u njihovu kućicu svatko može navratiti na gablec.

Osim odlične gastro ponude, na Adventu u Klovićevim dvorima očekuju vas besplatni koncerti popularnih hrvatskih bendova i zabava za cijelu obitelj te atrakcija koja je već osvojila društvene mreže – poseban okvir za slikanje najljepše adventske fotografije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije