Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADVENT U ZAGREBU

Dosad se fuliralo oko 30.000 posjetitelja

fuliranje
Foto: Promo
1/5
06.12.2016.
u 14:20

Kurelčevoj i Tomićevoj udahnut je novi život u obliku Disco i Chef Streeta. Uz dobre ritmove i ukusnu hranu nema zime pa mnogi ovogodišnji Advent rado provode na ulici

Fuliranje svojom kreativnom i raznolikom ponudom uvelike doprinosi Zagrebu u obrani titule Najbolje adventske destinacije u Europi. Tako je samo u desetak dana Fuliranja, Tomićevu i Kurelčevu ulicu posjetilo oko 30.000 znatiželjnika željnih dobre zabave i vrhunskih gastroužitaka.

I dalje plešite u Kurelčevoj Disco Streetu

Svi ljubitelji dobre glazbe i sljedećih će dana od 20 sati uživati u beatovima poznatih DJ-a Alena Kosanovića, LukeDeluxa, Phata Philliea, Ivana Krnjića i Igora Grgića Toxica, Duran Durana i mnogih drugih. Osim navedenih, kojima je DJ-iranje u opisu posla, 15. prosinca tog će se prihvatiti i veliki Edo Maajka koji će ovom prigodom birati glazbu po svom ćeifu.

Ako nakon plesanja ogladnite, možete se okrijepiti slanim i slatkim gastroposlasticama u kućicama u Kurelčevoj. Tu su sočni burgeri iz Submarine Burgera, azijska jela u Gyoza Baru, kultni Rougemarin, prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar te Alpenhause, gdje se mogu kušati slatke germknedle. U kućici Berlin možete probati najpopularnije njemačko ulično jelo currywurst – kobasicu s curryjem, dok mini kobase i pršut pečen u kruhu spravljaju u Bubble baru. Svi ljubitelji gulaš suppea ne smiju zaobići kućicu Program. Jela sa Šri Lanke pripremaju se u Curry Bowl kućici, a tu su još i palačinkarnica Dora, Wine bar, AZtec bar gdje možete kušati burritose i toplu čokoladu s čilijem.

Najbolji street food u Tomićevoj

Osim nastupa raznih izvođača, na Fuliranju nastupaju i mnogobrojni poznati kuhari. Ovogodišnji novitet je Chef House gdje se, od 5. do 7. prosinca, spremaju bijeli žganci s kosanom slaninom, saft od pilećih želudaca i pašta fažol u režiji Dine Galvagna. Nešto kasnije ovog tjedna, Dini će se pridružiti Ante Pižić, Marin Medak i Andrej Barbieri. U najboljoj gastroulici u Hrvatskoj dosad se već uživalo u jelima Ivana Pažanina, Hrvoja Zirojevića i Brace Sanjina. Uz naše majstore kulinarstva, Fuliranje je obogatila kuhinja Toskanskog Mozart Marca Sassa, poznatog i kao Pastaman.

Cijeli koncept vrhunskog street fooda pridonosi podizanju standarda industrije hrane i širenju ponude hrvatskih namirnica, što je izuzetno bitno za konkuriranje drugim ponudama i adventskim sajmovima diljem Europe.

Najbolji srednjodalmatinski restorani i konobe okupili su se u Tomićevoj pod nazivom Vrata Kornata. Osoblje Bobe, Fešte, Opata i Fabre sva će gladna usta nahraniti specijalitetima među kojima je i brudet od morskog psa. Posjetitelji željni bakalara i istarskih fritaja zasigurno neće zaobići restoran Vodnjanka iz Vodnjana koji se privremeno preselio u Chef Street. Kako ne bi svi kuhari bili u kuhinjama, a glazbenici zaduženi za glazbu, pobrinut će se Baby Dooks koji će u svojoj kućici Dooksaoni pripremati netipične Hot Dogove, Kobasice i još štošta. Nakon dobrog obroka potrebno je utažiti žeđ, stoga je tu već kultna Rakijarnica.

Detaljan program Fuliranja nalazi se na službenoj stranici facebook.com/Fuliranje

>> Otvaranjem Ledenog parka i službeno započeo Advent u Zagrebu

Komentara 6

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
23:15 06.12.2016.

vau kolko foliranta ko bi rekal

IK
ikonoklast
21:18 08.12.2016.

mene su poslikali u novoj krzenoj jakni sa plavim krznom buahaha..

BL
blackstone
22:45 08.12.2016.

bit ce foliranja po remetincu sad za 6mjeseci kad banditic padne,pa otkrijemo ugovore kako sin od ljustine dobva u najam cijele ulice po zagrebu pa ih daje dalje u podnajam. Banditiceva klika pada a onda ce se razotkriti mreza korupcije i pogodovanja ogromnih razmjera.nakon 16 godina ce puknuti tikva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije