Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNE ŽELJE DJECE SVIJETA

Dora iz Zagreba želi ljubav i mir, a Khanyo iz Afrike kuću

Božićne želje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
10.12.2016.
u 06:00

Reutersovi fotografi diljem svijeta pitali su djecu što bi najviše željela dobiti za Božić. Odgovore su zabilježili svojim fotoaparatima

Fotoreporteri agencije Reuters u različitim su državama diljem svijeta pitali djevojčice i dječake što bi željeli dobiti kao dar za Božić, a dječje su odgovore ovjekovječili fotografijama. Među dječjim odgovorima našao se i onaj Dore Stanzl iz Zagreba.

Osmogodišnja djevojčica za Božić je poželjela ljubav i mir u cijelom svijetu i jedan mali dnevnik u koji će moći upisivati svoje male tajne.

Na drugom kraju svijeta, u Južnoj Africi, trinaestogodišnja Khanyo Mchunu koju je fotograf snimio u mjestu Emba ispred stare, trošne kuće u kojoj živi s mnogobrojnom obitelji, kazala je kako joj je najveća želja za Božić dobiti novu kuću koja ima cijeli krov, prozore i vrata, u kojoj će moći normalno stanovati sa svojim najmilijima.

I dok su djeca diljem svijeta uglavnom za Božić poželjela omiljenu igračku ili kostim junaka iz crtanih filmova, četverogodišnja Pika Feliciana Kranjec iz Kranja u susjednoj Sloveniji, skromno je poželjela smo malenu šarenu lizaljku. Djeca su u svojim željama bila potpuno iskrena, pa im od srca želimo da im se želje i ostvare.

>> Internet se 'zapalio' zbog ove božićne reklame – pogledajte je do kraja!

>> Oni bi autiće i čarobne rukavice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije