Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračni prijevoz

Zrakoplovne kompanije mogle bi dnevno izgubiti 100 mil. eura

vulkan, zagreb, aerodrom (1)
Petar Glebov/PIXSELL
16.04.2010.
u 21:33

U jednom normalnom danu članice udruženja europskih zračnih prijevoznika mogu imati prihod od oko 200 milijuna eura. A s obzirom na to da je danas otkazano 60 posto letova, gubici su veliki

Oblak vulkanskog pepela koji je prisilio zemlje diljem Europe da zatvore svoje zračne prostore vrlo će vjerojatno zrakoplovnu industriju dnevno stajati više od 100 milijuna eura, objavilo je  udruženje europskih zračnih prijevoznika (AEA), prenosi Poslovni dnevnik.

Naime, stotine tisuće putnika koji su namjeravali putovati zrakoplovom zaglibili su u zračnim lukama pred vikend koji označava kraj uskrsnih blagdana u većem dijelu Europe. Zrakoplovne tvrtke kojima su trebali putovati zakonski su dužne pobrinuti se za putnike. - U jednom normalnom danu naše članice očekivale bi prihode u visini 200 milijuna eura. Prema najnovijim podacima Europske agencije za nadzor zračnog prometa Eurocontrol očekuje se da će u petak biti otkazano 60 posto letova unutar Europe - kazao je David Henderson, menadžer za informacije pri AEA-u.

Prema tim izračunima, europske zrakoplovne tvrtke vjerojatno će samo u petak izgubiti nekih 120 milijuna eura prihoda. Henderson je ipak istaknuo da će izračun konačnog troška biti daleko složeniji, budući da su zrakoplovne kompanije također dužne pobrinuti se za putnike koji su zaglavili u tranzitu. - Počeli smo dobivati izvješća naših članova o velikim troškovima koje snose za zbrinjavanje putnika u hotelima - rekao je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije