Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesna pusić:

'Znali smo da Rohatinski može otići, ali ne da će to biti sada'

vesna pusic
Daniel Kasap/Pixsell
05.06.2012.
u 12:30

V. Pusić kaže da je premijer Milanović zapravo unaprijed obavijestio guvernera HNB-a da mu mandat neće biti produžen

Znali smo za mogućnost da se izabere novi guverner Hrvatske narodne banke, ali nisam znala da će to biti baš taj trenutak. Ponavljam, to se spominjalo kao mogućnost – komentirala je ministrica Vesna Pusić odlazak Željak Rohatinskog s mjesta guvernera HNB-a.

A odgovarajući na pitanje bi li ona, da je na mjestu premijerke, poput Milanovića, telefonski obavijestila guvernera Rohatinskog da mu mandat neće biti produžen, vješto se izvukla kako je zapravo Milanović dosadašnjeg guvernera obavijestio unaprijed o novoj situaciji.

– Bila je to informacija unaprijed, kako bi znao što se događa. Formalnu odluku o tome donosi parlamentarna većina – zaključila je Pusić.

 

Komentara 11

RO
rowokopach
13:57 05.06.2012.

nema greske. kod vesne, sve kao po loju. sto vi, vi zuti, crveni , ruzicasti i bijeli vragovi stalno ispitujete i gnjavite vesnu? "vjesto s e izvukla"? kakve su ovo necivilizacijske konotacije, insinuacije dapace? sram vas moze biti, nasa ministrica spoljasnjih poslova svaki dan na braniku domovine, a vi je tu zayebavate sa nekakvim glupavim pitanjima. pljuc.

Avatar bok
bok
14:21 05.06.2012.

...koliko ono posto je glasalo redovito za HNS? svakako manje od pet posto. I oni imaju dva ministra. Takvih cudnih stvari moze biti samo u tranzicijskim zemljamam izvan EU... Inace s tako malo glasova nisi ni sjena vlade u sjeni...

DI
dimitrijet
14:34 05.06.2012.

Po broju osvojenih glasova na posljednjim parlamentarnim izborima HNS je treca stranka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije