Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktualno

Željko Mavrović odstupio s mjesta čelnika HSS-a

željko mavrović
Duško Mirković
13.04.2010.
u 13:00

"Zbog obiteljskih obveza i sve većega poslovnog angažmana nisam više u mogućnosti posvetiti se vođenju Hrvatskoga seljačkog saveza", navodi se u jutrošnjem priopćenju Ž. Mavrovića.

Iako je još donedavno izjavljivao da će otići kad mu ljudi kažu da im nije potreban, Željko Mavrović, nekad legendarna "Šaka sa Srednjaka", a danas poljoprivrednik i jedan od seljačkih vođa, dao je ostavku na čelno mjesto Hrvatskoga seljačkog saveza.

O njegovu odlasku, kao i tome da mu se žestoko trese fotelja, koju mu je još kao ministar poljoprivrede štitio današnji potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić, špekuliralo se već mjesecima. Najviše mu se zamjerao slab angažman i nesnalaženje u zastupanju interesa seljaka, tako da se Mavrovića ni za nedavnih velikih seljačkih prosvjeda nije moglo ni vidjeti ni čuti.

I na sastanku vodstva HSS-a u Vrbovcu prije mjesec dana bilo je vrlo dinamično, kada je savez odlučio da umjesto Mavrovića u javnosti ubuduće istupa predsjedništvo. Već tad je u javnost bila procurila informacija da je Mavrović ponudio i ostavku, što on kasnije nije htio komentirati. Od danas je pak sigurno da će HSS uskoro birati novo vodstvo.

- Zbog obiteljskih obveza i sve većega poslovnog angažmana nisam više u mogućnosti posvetiti se vođenju Hrvatskoga seljačkog saveza - navodi se u jutrošnjem priopćenju Željka Mavrovića, koji moli za razumijevanje. Dosadašnjim suradnicima zahvalio je na suradnji te dodao da se nada kako će njegov zamjenik i potpredsjednici naći snage da vode HSS do uspostave novog predsjednika i uprave.

Umjesto četiri godine Mavrović je tako na čelnom mjestu saveza "izdržao" tek nešto više od godine. O svemu podrobnije trebalo bi se znati sutra za kada je u HSS-u sazvana i konferencija za novinare na kojoj bi, prema riječima glavnog tajnika HSS-a Damjana Bogdanovića, trebao nazočiti i sam Mavrović.

Komentara 10

BO
bode
17:35 13.04.2010.

samo onaj ko je bezobrazan komentira nešto o čem nema pojma. je li čombe, pušioničaru

BO
bode
17:36 13.04.2010.

povedi sa sobom i ovoga posranka... naši seljaci su seljoberi a ne seljaci... bolje reći neradnici.

PU
pusrane
15:09 13.04.2010.

Nije on seljak nego seljačina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije