Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni rezultati

Zbog Droge Atlantic grupa povećala prihode za čak 104,8%

\'tedeschi_PXL_unu_280711\'
Pixsell
28.07.2011.
u 22:15

Kompanija je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihode od 2.197,1 milijuna kuna, dok je neto dobit pala na 11,5 mil. kuna

Nakon uspješne integracije lani kupljene Droge Kolinske, Atlantic grupa uspjela je u prvom polugodištu ove godine povećati prihode čak 104,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Naime, kompanija je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihode od 2197,1 milijuna kuna, dok operativna dobit (EBIT) bez jednokratnih utjecaja iznosi 127,7 milijuna kuna i dvostruko je veća nego u istom lanjskom razdoblju.

Dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije (EBITDA) bez jednokratnih utjecaja veća je čak 156,5 posto i iznosi 229,5 milijuna kuna, dok normalizirana neto dobit prije manjinskih interesa iznosi 14,5 milijuna kuna. Neto dobit je s lanjskih 77,7 milijuna kuna potonula na 11,5 milijuna kuna, dok je neto dobit koja pripada manjinskim udjelima dosegnula 4,5 milijuna kuna, što je oko 20 posto više nego lani. Neto dobit koja pripada dioničarima iznosila je 7,05 milijuna kuna, što je gotovo za desetinu manje od 74 milijuna kuna ostvarenih prošle godine. Glavnina rasta prihoda od prodaje rezultat je konsolidacije Droga Kolinske u rezultate Atlantic grupe, a dodatni doprinos ukupnom rastu prodaje dale su divizija Sportska i aktivna prehrana, koja bilježi najsnažniji organski rast prihoda od prodaje od 19,5 posto, te divizija Pharma s rastom od 12,5 posto, objašnjavaju.

– Rast prodaje ostvaren je na gotovo svim važnijim tržištima pri čemu se posebno ističu Srbija, s organskim rastom od više od 9 posto te Njemačka i Velika Britanija, koje bilježe dvoznamenkaste stope rasta. U nastavku godine fokus se stavlja na poboljšanje i optimizaciju internih procesa, razvoj tehnika upravljanja operativnim i financijskim rizicima te aktivni brend menadžment s glavnim ciljem ostvarenja sinergijskih potencijala i ispunjavanja postojećih financijskih obveza – objasnio je potpredsjednik Atlantic grupe za financije Zoran Stanković.

Ključne riječi

Komentara 10

FE
Felicijen
22:18 28.07.2011.

I onda vele da droga škodi ?!

GA
gary1
06:24 29.07.2011.

od čega se živi od prihoda ili zarade (dobit)? što će reći da su slabo zaradili

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
00:08 31.07.2011.

Admine što je tebi tu sporno kad pišem da ovaj mediokritet objavljuje komentare pod EU-Janez,Stipe03,Boštjan Plemplenko i castrum FF!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije