Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 12 sati

Zagrebačka burza obustavlja trgovanje dionicama Ine

'28.08.2008., Zagreb - Zagrebacka burza. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/P'
21.12.2011.
u 10:51

Odluka je donesena zbog trenutačne nestabilne političke situacije u Siriji, uključujući i sankcije Vijeća EU

Zagrebačka će burza u srijedu u 12 sati obustaviti trgovanje dionicama Ine nakon što je zaprimila obavijest od te kompanije da bi "trenutačni događaji u Siriji vezani uz proširenje opsega sankcija od Vijeća EU i trenutačna politička nestabilnost mogli nepovoljno utjecati na profitabilnost i poslovanje društva u Siriji".

S obzirom na to da, kako tvrde u Burzi, to predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u znatnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice Ine, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje tako da se trgovina predmetnim dionicama obustavi za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o navedenim činjenicama, navodi se u priopćenju.

Odluka je donesena na temelju članka 330. st. 2. i čl. 331. Zakona o tržištu kapitala te članka 455. st. 1. t. 8. Pravila Burze i članka 48. i 49. st. 2. Zakona o općem upravnom postupku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije