Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREEN-TECH

Zagrebačka banka dolazi na GREENVEST: HOME EDITION

Zagrebačka banka
Zagrebačka banka
02.09.2013.
u 15:02

Zagrebačka banka: Partner za zelena i održiva rješenja

Održivi rast i razvoj godinama je dio poslovne strategije Zagrebačke banke. Prvi smo na domaćem tržištu prepoznali nove trendove i ponudili zelene kredite građanima i poduzetnicima te kontinuirano razvijamo nova zelena financijska rješenja. Zagrebačka banka jedina je banka nositelj Green Superbrands znaka na hrvatskome tržištu. Jedan je od osnivača Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj te vjerni pratitelj i podupiratelj aktivnosti Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s ciljem zajedničke promocije i poticanja održive gradnje u Hrvatskoj.

Zagrebačka banka potiče i podupire projekte povezane s razvojem obnovljivih izvora energije, energetskom učinkovitošću i razvojem novih i inovativnih zelenih tehnologija istodobno smanjujući ugljični otisak na okoliš. 

Orijentacija prema održivosti potaknula je stvaranje Zelene zone, internetske stranice koja doprinosi razvoju zelenog bankarstva i gospodarstva – www.zelenazona.hr. Svi zainteresirani za zelene teme i tehnologije na ovoj komunikacijskoj platformi mogu pronaći gotovo sve što ih zanima o globalnim zelenim trendovima, energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Cilj Zelene zone je društvu približiti važnost održivog, pametnog i uključivog razvoja čime potvrđuje trajnu usmjerenost Zagrebačke banke prema zelenom gospodarstvu i energetskoj učinkovitosti.

Zelena zona donosi teme iz  područja zelenog gospodarstva, prezentira  projekte i prakse koji se mogu primijeniti na domaćem tržištu, odnosno koji mogu potaknuti ideju i investiciju u poslovnom i privatnom životu. Također, posjetiteljima donosi informacije o mogućnostima ostvarivanja ušteda uz energetski učinkovito ponašanje kao i informacije o modelima financiranja iz ponude Zagrebačke banke. Zelena zona, u sinergiji sa svojim partnerima,  drugim relevantnim internetskim stranicama i institucijama, doprinosi širenju zelene svijesti i donošenju održivih poslovnih odluka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije