Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka banka

Zaba povećava temeljni kapital sa 1,28 mlrd kuna na 6,40 mlrd kuna

Lukovic
Boris Ščitar/Pixsell
10.06.2011.
u 16:38

Temeljni kapital banke povećat će se korištenjem višegodišnje zadržane dobiti banke koja je ostvarena prethodnih godina i koja nije isplaćivana dioničarima u obliku dividende

Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačke banke predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala sa 1,28 milijardi na 6,40 milijardi kuna, priopćeno je iz banke.

Glavna skupština koja će o prijedlogu odlučiti održat će se 26. srpnja 2011.

Temeljni kapital banke povećat će se korištenjem višegodišnje zadržane dobiti banke koja je ostvarena prethodnih godina i koja nije isplaćivana dioničarima u obliku dividende. Povećanjem temeljnog kapitala bit će izdane 256,193.564 nove redovne dionice, koje će biti raspoređene svim dioničarima banke upisanim na računima kod SKDD-a na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala.

Nove će dionice pripasti dioničarima banke razmjerno njihovu udjelu u dosadašnjem temeljnom kapitalu, tako da će nakon povećanja temeljnog kapitala svi dioničari banke zadržati svoje postojeće udjele u ukupnom temeljnom kapitalu.

Povećanjem temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava i bez dodatnih uplata dioničara, restrukturirat će se jamstveni kapital banke, tako da će udjel uplaćenog i upisanog temeljnog kapitala u njenom jamstvenom kapitalu uvelike porasti.

Porastom upisanog i uplaćenog temeljnog kapitala dodatno će se osnažiti financijska stabilnost banke, a pokrivenost adekvatnosti njenoga kapitala samim upisanim i uplaćenim temeljnim kapitalom porast će na 9,13%.

Ovime će banka reafirmirati svoju poziciju najbolje kapitalizirane hrvatske banke te čvrsto držati mjesto vodeće hrvatske banke i po kriteriju upisanog temeljnog kapitala.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:52 10.06.2011.

pa lose je za svakog ko povecava \"temeljni kapiat\", nije mi jasno zbog cega, mogli smo procitat mi koji se bavimo dionicama da je pharmacija novartis predlanjske godine otkupili vlastite dionice za 1,3 milijarde$, na pitanje: sta ste ucinili saa tim dionicama odgovor je dao bos vazela: unistili smo ih, temeljni kapital povecava samo onaj kome je potrebna friska lova, dali za dug koji ima, dali zato kajs e zaspekulirav na burzi ili radi akvizacija, ovdje nista od toga, ljdi ce dobit nove dionice a starima ce pasti cijena za toliko koliko ce izdat novih dionica.

DK
dkatica2
19:08 10.06.2011.

zaba je popušila milijardu kuna nemoguće naplativih kredita

OB
-obrisani-
09:18 11.06.2011.

nije to više \"zagrebačka \" banka već talijanska u većinskom vlasništvu i talijanima idu naše pare,jedina hrvatska banka je poštanska banka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije