Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čelnik mol-a

Z. Hernadi ne boji se da će završiti iza rešetaka

hernadi
Pixsell
29.07.2011.
u 17:49

Bez obzira na medijske napise, hrvatska Vlada i dalje će ostati u partnerskom odnosu s MOL-om, kaže Hernadi.

Zsolta Hernadija, predsjednika uprave mađarskog MOL-a, kojeg hrvatsko Državno odvjetništvo sumnjiči da je bivšem predsjedniku hrvatske Vlade Ivi Sanaderu dao mito od 10 milijuna eura, kako bi MOL stekao kontrolu na Inom, u kojoj MOL ima manje od 50 posto dionica, nije strah da će završiti iza rešetaka.

U intervjuu koji je dao mađarskom portalu Hvg.hu Hernadi kaže da ljudi koji se tako lako mogu prepasti ne sjede na čelu velike kompanije.

On cijelu priču o davanju mita Sanaderu stavlja u kontekst predizborne kampanje u Hrvatskoj.

Kazao je i da je Ina u posljednje dvije godine prošla kroz mnoge bitne promjene zbog čega su mnogi "pali". A optužbe za mito ne smatra najvećom avanturom, kako kaže, koju je prošao otkako je u MOL-u.

– MOL je redovito bio žrtva napada u prošlosti, primjerice pri reorganizaciji Slovnafta, no ovo je prvi slučaj da se MOL-ova djelatnost kriminalizira – kazao je Hernadi.

On smatra da se MOL u hrvatskim medijima stalno napada još od 2002. godine. A napadi su intenzivniji u zadnje dvije godine jer, tvrdi, nakon što je MOL dobio upravljačka prava nad Inom, počeo je proces racionalizacije troškova poslovanja. Pa tako navodi da je projektom Optina 2, započetim krajem 2009. godine, Ina do prvog tromjesečja 2011. smanjila troškove za 740 milijuna kuna.

– Zbog toga su neki osjetili žrtvu na svojim leđima i sada pokušavaju vratiti vrijeme unatrag, ali neće im uspjeti – kaže Hernadi.

Hernadi ne zna što je bilo u pismu hrvatskoga glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koje je on poslao mađarskim kolegama u vezi s istragom o mitu Sanaderu za Inu. On misli da su Mađari, ako je Bajić i tražio da se Hernadi ispita, to odbacili.

– Bez obzira na medijske napise, hrvatska Vlada i dalje će ostati u partnerskom odnosu s MOL-om – kaže Hernadi.

Dodaje da nema sukoba MOL-a i hrvatske Vlade koja, tvrdi, ne želi promijeniti način na koji su upravljačka prava uređena u ugovoru potpisanom 2009. godine nego samo vidjeti kakve informacije taj ugovor sadrži.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije