Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Warren Buffett brani Goldman Sachs optužen za prijevaru

buffett-novi
Reuters
02.05.2010.
u 09:45

Na godišnjem sastanku dioničara Berkshira u Omahi Buffett je izjavio da su klijenti izgubili novac jer su sklapali “glupe poslove”, a ne zato jer su bili zavedeni, odnosno pogrešno vođeni.

Warren Buffett ponudio je čvrstu obranu Goldman Sachsu zbog navodne prijevare s vrijednosnicama koja je uzrokovala gubitke ulagača vrijedne milijardu dolara. Na godišnjem sastanku dioničara Berkshira u Omahi je izjavio da su klijenti izgubili novac jer su sklapali “glupe poslove”, a ne zato jer su bili zavedeni, odnosno pogrešno vođeni.

Buffett, investicijski guru poznat po svojim načelima i velikom udjelu u banci rekao je kako ne vjeruje da je ova investicijska banka djelovala nepropisno u prodaji vrijednosnica.

- Mislim da Goldman Sachs nije kriv za većinu stvari za koje ga se optužuje – rekao je Buffett te dodao kako vjeruje u procjene ulaganja Goldman Sachsa te kako je ona i dalje najbolja investicijska banka u svijetu.

I dok cijela vojska istražitelja uvjerena u krivnju banke istražuje slučaj, Buffet se odlučio založiti kako za Goldman Sachs tako i za glavnog izvršnog direktora Lloyda Blankfeina, za kojeg Wall Street vjeruje kako će morati napustiti banku nakon istrage. Buffett je rekao kako nikada nije razmišljao o tome da Blankfein ode iz banke jer za to nema razloga.

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
06:28 03.05.2010.

LOPOVI VELIKI, DI SU POKRADENI DOLLARI ,svima im oduzet sve da se vrati pokradeni novac, a ne neki cirkus ti lopova što će možda koji pojedinac završit u zatvou i šta onda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije