Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Wall Street: Najviše cijene dionica u posljednjih godinu i pol dana

burza
AFP
24.04.2010.
u 11:24

Razlog ovakvom optimizmu Merckovo je priopćenje kako će im troškovi zdravstvene reforme u SAD-u biti relativno niski

Na Wall Streetu su na kraju tjedna zabilježene najviše vrijednosti dioničkih indeksa u posljednjih godinu i pol dana, prenosi Wall Street Journal. Reuters pak piše kako je razlog ovakvom optimizmu Merckovo priopćenje kako će im troškovi zdravstvene reforme u SAD-u biti relativno niski, pa je nestao strah ulagača od negativnog utjecaja zdravstvene reforme na farmaceutske kompanije.

Dow Jones indeks narastao je 69 bodova ili 0,63 posto, na 11.204 boda, dok je prošireni S&P 500 porastao 0,71 posto, na 1.217 bodova. Tehnološki Nasdaq indeks zabilježio je rast od 0,44 posto ostvarivši vrijednost od 2.530 bodova, što su najviše razine tih indeksa od listopada 2008. godine.

S&P indeks energetskog sektora ojačao je zahvaljujući rastu cijene nafte za 1,7 posto i dosegnula vrijednost od 85 dolara po barelu. Rast cijene nafte potaknuli su dobri podaci koji ukazuju na jačanje američkog gospodarstva, što bi moglo ojačati potražnju za naftom.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,03 posto, na 5.723 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 1,47 posto, na 6.259 bodova, a pariški CAC indeks 0,68 posto na 3.951 bod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije