Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi rekordi

Wall Street: Cijene dionica drugi dan zaredom ruše sve rekorde

burza, burze, broker, brokeri 'Traders work on the floor of the New York Stock Exchange in New York, November 30, 2012. REUTERS/Keith Bedford (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)'
Reuters/Pixsell
07.03.2013.
u 08:34

Nakon što se dan prije Dow Jones probio iznad rekordnih razina iz 2007. godine, jučer se S&P 500 indeks primaknuo na samo 1,5 posto od najviših razina u povijesti.

Nakon dostignutog rekorda u utorak, jučer je Dow Jones indeks na Wall Street dosegnuo novu najvišu razinu u povijesti, javlja Reuters. Posljedica je to objavljenog izvješća ADP-a, najveće američke agencije za zapošljavanje, prema kojem je u veljači u privatnom sektoru otvoreno 198.000 novih radnih mjesta, što je ohrabrilo ulagače.

Dow Jones ojačao je 42 boda ili 0,30 posto, na 14.296 bodova, a S&P 500 indeks 0,11 posto, na 1.541 bod. Nasdaq indeks oslabio je, pak, 0,05 posto, na 3.222 boda.

Nakon što se dan prije Dow Jones probio iznad rekordnih razina iz 2007. godine, jučer se S&P 500 indeks primaknuo na samo 1,5 posto od najviših razina u povijesti.

Kako se ulagači nadaju ubrzanju rasta američkog gospodarstva, najveći su dobitnici jučer bili rudarski i energetski sektor, koji su najosjetljiviji na gospodarska kretanja.

– Kada dosegnete rekordne razine, logično je pitanje je li tržište precijenjeno. No, ne očekujem korekciju cijena dionica na niže jer su razlozi koji su potaknuli njihov uspon još uvijek prisutni. Tržište bi moglo rasti sve dok ti razlozi ne izblijede“, smatra David Joy, glavni tržišni strateg u tvrtki Ameriprise Financial.

Dodajmo i to da se među gubitnicama jučer našla dionica Microsofta, s padom cijene za oko 1 posto, nakon što je Europska unija izrekla kaznu najvećem svjetskom proizvođaču softvera od oko 730 milijuna dolara jer korisnicima nije pružio mogućnost izbora web-browsera.

 >>Wall Street: Dow Jones najviši u posljednje četiri godine

>>Imate dionice? Evo zašto je njima bolje trgovati putem interneta

Ključne riječi

Komentara 1

DO
DoktorAmer
13:48 07.03.2013.

Konacno, bar u Americi, krizi dolazi kraj. Narocito ohrabrujuce je da rastu cijene nekretnina, i da se opet pocinje graditi. Ekonomski rast USA ce ove godin biti oko 3 %, ipak nesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije