Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guverner HNB-a

Vujčić: Digne li vam banka kamatu, preselite se u jeftiniju bez penala

'10.07.2012., Zagreb - Boris Vujcic, guverner Hrvatske narodne banke. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Boris Sčitar/PIXSELL
10.09.2012.
u 11:53

Udjel kredita s mogućnošću promjene kamate unutar godinu dana u nas premašuje 90 posto

Guverner HNB-a Boris Vujčić i njegov tim na početku mandata odlučili su se pozabaviti unapređenjem zaštite potrošača, s tim da će se u prvom koraku fokusirati na područje promjenjivih kamatnih stopa, piše Poslovni dnevnik.

Nova pravila na kojima se radi predviđaju da građani pri povećanju kamate na kredit mogu u roku od tri mjeseca postojeći kredit refinancirati kreditom druge banke ako se pokaže jeftinijom, i to bez naknada, odnosno penala za zatvaranje prvog kredita prije ugovorenog roka. Upravo trošak prijevremenih zatvaranja kredita mnogim je korisnicima kredita jako sužavao mogućnost izbora.

Udjel kredita s mogućnošću promjene kamate unutar godinu dana u nas premašuje 90 posto i među najvećima je u Europi, a prilikom korekcija kamata naviše korisnici kredita jedva da imaju ozbiljnog izbora.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentara 21

OB
-obrisani-
12:24 10.09.2012.

ovaj vujčić je već tri mjeseca guverner a nema iza sebe još ni jedan skandal! vujčiću, daj se malo trgni.

Avatar salaso
salaso
12:24 10.09.2012.

Još nek ukinu valutnu klauzulu kao Madžari.....pa gdje će nam biti kraj...

LP
Lebron Petrovic
12:07 10.09.2012.

Što se ja toga nisam sjetio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije