Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokup mirovine

Vrdoljak spašava Royal mirovinsko osiguranje?

Ministar Ivan Vrdoljak otvara Energy Investment Forum 2014
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.08.2014.
u 12:40

Velik broj klijenata Royala državne su tvrtke koje su željne zbrinuti prijevremeno umirovljene kroz dokup mirovine

Nakon što je nedavno Royal mirovinsko osiguranje, jedino u zemlji specijalizirano za dokup mirovine, objavilo da novca više nema, nastavljena je potraga za strateškim partnerom, jer u suprotnom mora u stečaj čime propada i sav novac koje su uplaćivale tvrtke (među kojima je velik broj državnih) za budući dokup mirovina svojim zaposlenicima.

Nakon što je država prvotno odbila pomoći, ovih je dana ministar Ivan Vrdoljak poslao pismo u DUUDI u kojem traži da se Royal dokapitalizira, s obzirom na to da je velik dio državnih tvrtki koje su uplaćivale novac upravo iz resora gospodarstva. Ivo Bulaš, čelnik i većinski vlasnik Royala, nedavno nam je izjavio da bi država trebala spasiti Royal, bez obzira na to ako on i izgubi vlasništvo, kako je dokup mirovine od poslodavaca tražen te da postoji i mogućnost povlačenja novca u tu svrhu iz specijaliziranog fonda Europske unije. Tvrtka inače ima i dva vrijedna zemljišta te poslovni prostor.

>>Vlada očajnički treba novac: Ubrzava se prodaja državnih udjela u 32 tvrtke

>>Dokapitalizacija Podravke teška 100 milijuna eura

Komentara 2

BU
bubimima
13:09 25.08.2014.

A još do prije dvije godine su naš ministar M. i uprave u državnoj tvrtki poikušavali radnike natjerati u to osiguranje i ljutile se na HANFU koja je upozoravala na probleme.

PI
pitomacan
09:20 27.08.2014.

Sjecam se u jednom intervjuu je gospodin Vrdoljak objasnio da je usao u politiku jer ga je fascinirao gospodin Cacic!!! Sad mi nije jasno zasto je prestao biti njegov sljedbenik? Mislim jasno mi je, fotelja je jaca od fascinantnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije