Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovinska misija

Vrdoljak i Maras u Kanadi traže ulagače 
u autoceste, Kupare...

'21.02.2013., Zagreb - U Banskim dvorima   odrzana je redovita sjednica Vlade RH.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
06.04.2013.
u 17:28

Ministri u Kanadu vode i predstavnike 50-ak tvrtki s hrvatskog tržišta. Na investicijskom forumu predstavit će se 4 projekta

Delegacija poduzetnika odlazi 23. travnja u Kanadu u trgovinsku misiju. Čine je predstavnici 50-ak uglednih tvrtki koji se nadaju da će otvoriti nova tržišta. Organizaciju vodi Canadian-Croatian Business Network, a kako doznajemo, interes je s kanadske strane velik.

– Ovo je drugi put da vodimo hrvatsku delegaciju u Kanadu, a riječ je o sastanku na najvišoj razini. Cilj nam je da zaključimo barem jedan veliki projekt – kazao je Dennis Rukavina, predsjednik udruge. U Torontu će se održati i investicijski forum na kojem će se predstaviti četiri velika projekta. Ministarstvo pravosuđa i njihov projekt objedinjavanja baza podataka, prema dostupnim nam informacijama, inspirirao je jednu od najvećih kanadskih tvrtki da ponudi Ministarstvu suradnju kroz javno-privatno partnerstvo. Ima interesa i za turističke projekte Pašman rivijeru i Kupare, a posebno će se predstaviti i monetizacija autocesta. U Toronto će ići i ministri Gordan Maras i Ivan Vrdoljak, ali i tvrtke poput Kraša, Podravke, Plive, Importanne Grupe, Metronet Telecomunicationsa, AKD-a, IN2, Dalekovoda, Zagorje-Tehnobetona, Galeba, Plive te FGS-ovi, ZB Invest i HBOR. Hrvatska i Kanada lani su imale trgovinsku razmjenu od 137,6 milijuna američkih dolara. Hrvatska je povećala izvoz u Kanadu na 16 milijuna američkih dolara, a uvoz je bio 33 milijuna. Osim toga, povećan je i broj dolazaka kanadskih turista, koji su lani ostvarili 145.900 noćenja.

>> Ulagači se od ureda i šoping-centara okreću hotelima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije