Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridružili se eu

Vlada zabranila uvoz, kupnju i prijevoz iranske nafte

\'A specialist maintains equipment in Klaipedos Nafta oil company\'s terminal in Klaipeda port June 21, 2010. Lithuania is worried it will lose oil product shipping business when Russia\'s new Ust Lug
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.03.2012.
u 17:19

Također su zabranjeni uvoz, kupnja i prijevoz iranskih petrokemijskih proizvoda u Hrvatsku

Vlada se u četvrtak pridružila zemljama Europske unije koje su na Vijeću EU uvele ograničene sankcije prema Islamskoj Republici Iranu. Vlada je svojom odlukom svim hrvatskim tvrtkama zabranila uvoz, kupnju, ali i prijevoz iranske sirove nafte i svih naftnih derivata u RH, a također je zabranila uvoz, kupnju i prijevoz iranskih petrokemijskih proizvoda u Hrvatsku.

Zabranjeno je neposredno ili posredno osigurati financiranje ili financijsku pomoć te osiguranje i reosiguranje koje se odnosi na uvoz, kupnju ili prijevoz iranske nafte i naftnih prerađevina.

Svim državljanima Republike Hrvatske koji plove pod hrvatskom zastavom zabranjena je prodaja i kupnja opreme i tehnologije koja se može koristiti u naftnoj industriji u Iranu. Zabranjeno je i dati bilo kakav financijski zajam ili kredit iranskim poduzećima koja se bave naftnim biznisom.

Ključne riječi

Komentara 235

Avatar bakunjin
bakunjin
23:21 22.03.2012.

smješno i groteskno

BL
bludog
07:57 23.03.2012.

eto, zbog te \"usluge\" ode cjena benzina na povoljnih 20 kn

QA
qaqsaqer
22:34 22.03.2012.

uskoro ce nam doci brzojav iz Irana - embargo na sve i svasta Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije