Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop preuzimanju

Vlada mijenja zakon da MOL ne može do 51 posto Ine

kosor, ina (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
29.03.2011.
u 17:33

Sada postaje upitna opravdanost mirovinskih fondova da kupuju dionice Ine jer do ulaska Uniju neće biti borbe za zlatnu dionicu

Vlada će u subotu izmijeniti Zakon o privatizaciji Ine kako nijedna strana, dakle ni Vlada ni MOL, ne bi mogla steći više od 49 posto dionica Ine do ulaska Hrvatske u EU. Potvrdila je to premijerka Jadranka Kosor za posjeta Imotskom.

Pozadina tog Vladina podviga krije se u obustavi trgovanja Ininom dionicom. Hanfa je, naime, zabranila prodaju Ininih dionica do petka jer sumnja da preko posrednika Inine dionice kupuje MOL, suvlasnik te naftne kompanije.

MOL je, podsjetimo, zimus objavio privatnu ponudu za otkup Inih dionica kako bi stekao 51 posto te kompanije. Vlada, budući da nema novca, nije mogla dati svoju kontra ponudu kako bi spriječila MOL u preuzimanju Ine, ali su zato mirovinski fondovi za dionicu ponudili 30 kuna više od MOL-a.

Na taj su način spriječili MOL u njihovoj nakani, no naknadno je na burzi krenula žestoka kupnja dionica, a njihova je cijena sa 2830 kuna skočila na 4000.

Tada je Hanfa počela istraživati tko to kupuje dionice. Budući da do ulaska u EU pada u vodu borba za zlatnu dionicu Ine postala je upitna opravdanost odluke mirovinaca da kupuju dionice Ine.

Ključne riječi

Komentara 61

BA
banijash
18:47 29.03.2011.

Vlada mijenja zakon jer nema love, bankrot je.., propala.. Zato je i zovu propla HDZ vlada! -

PU
pusrane
21:13 29.03.2011.

Ko kaže da kokoški ne paše šljem.........

PG
praseca gripa
23:52 29.03.2011.

Da li bas svaki put moraju nosit ove kacige kad ,kao tamo nesto....? Odvratni su!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije