Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudbina vjesnikovaca

Vjesniku ne daju ni plaće ni stečaj, novinari 4 mjeseca bez primanja

\'27.04.2012.,  Zagreb - Prosvjed zaposlenika Vjesnika ispred zgrada Vlade RH.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL;\'
Daniel Kasap/PIXSELL
09.05.2012.
u 08:00

Posljednju plaću zaposlenici Vjesnika dobili su u siječnju 2012. za prosinac 2011. godine

Neumoljivu akciju kojom se obračunava s poslodavcima koji ne plaćaju plaće i doprinose država ne primjenjuje i na svoja poduzeća – 98 zaposlenika Vjesnika nije dobilo plaće i doprinose puna četiri mjeseca.

Zbog neplaćenih doprinosa na otpremnine, isplaćene zaposlenicima otpuštenima u 2010. godine, novinska je kuća u blokadi od 13. ožujka.

Još samo nekoliko dana dijeli je od isteka 60-dnevnog roka za otvaranje stečajnog postupka, koji teče od trenutka blokade.

– Stečaj nije proglašen jer ga neću proglasiti! Koliko mi je poznato, nije ga zatražio niti itko od vjerovnika. Da ne vjerujem da postoji neki drugi način rješavanja situacije na korist i zaposlenicima i vlasniku, i vjerovnicima i široj zajednici, ne bih tako uporno odbijao stečaj – rekao nam je jučer Robert Mekinić, v.d. direktora Vjesnika.

Nakon što je država odbila jedinog zainteresiranog kupca, britanski fond OAK Investment Nikole de Frankopana, kojemu je najveći krimen kićenje perjem lažne titule grofova frankopanskih, nije ponudila nikakvo drugo rješenje. Nema alternativnog kupca, nema stečaja, a ni plaća za novinare i druge zaposlenike Vjesnika koji izlazi još samo na internetu.

Imate li plan B, znate li neko rješenje za koje javnost još ne zna, ako nećete u stečaj? - pitamo aktualnog direktora Mekinića.

– Teško je govoriti o nekom planu. Tek je 15 dana prošlo od prestanka izlaženja. Postoje neke ideje da se kompletna situacija razriješi. Cilj nam je održati ime, brend, novine još žive u internetskom izdanju – kaže.

Što kane s Vjesnikom, pokušali smo doznati jučer i od ministara Branka Grčića i Nevena Mimice, koje je premijer Zoran Milanović zadužio za rješavanje slučaja, te su se prošlog petka sastali s predstavnicima Vjesnika. Kako doznajemo, Vladin uži kabinet razgovarat će danas o budućnosti novinske kuće.

Ključne riječi

Komentara 22

FR
fran108
08:37 09.05.2012.

ako će vas to utješit novinari vjesnika , neće dugo ni jutarnji ni večernji . ostat će samo novosti . hebiga glasali ste , demokracija. sve što je hrvatsko više neće biti.

EN
EndemskaVrsta
08:41 09.05.2012.

Nije najveći, a ni jedini \'krimen\' fonda Oak Investments to što za njim stoje lažnjaci \'Zrinski, Frankopan, Šubić, pa tako do Trpimirovića\' - nego što ti bijedni hohštapleri nemaju prebijene pare, a htjeli su se domoći nacionalne institucije (doduše, bankrotirane u svakom pogledu) i njezinog zemljišta bez i najmanje namjere za oživljavanjem novine. Ali, prošlo je vrijeme darivanja...

BL
Blizard
08:17 09.05.2012.

Nebi bilo lijepo sa nam VJESNIK ostane samo u sjećanju ! Nitko mi ne može reci ,da rijesenje ne postoji ,uvijek ima pa makar jedno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije