Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Vipnet preuzeo i satelitsku televiziju Digi TV Hrvatska!

'vipnet_nnn_unu_0000'
Vipnet
11.03.2013.
u 21:14

Prvi potez
 - Vipnet je netom kupljeni Digi TV obogatio novim programima

Vipnet je u ovu godinu krenuo velikim koracima te se odvažio na novu akviziciju, u svoj portfelj upisao je i Digi TV Hrvatska, pružatelja usluga satelitske televizije. Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, član uprave Vipneta za financije, te Marcel Popa, generalni direktor Digi Sat d.o.o. i ovlašteni predstavnik RCS & RDS, potpisali su ugovor kojim Vipnet stječe sto posto vlasništva u tvrtki Digi satelitska televizija d.o.o. Dosadašnji vlasnik hrvatskog Digi TV-a bila je rumunjska grupacija RCS & RDS koja posluje u šest zemalja jugoistočne Europe. Digi TV jedan je od prvih pružatelja usluga digitalne televizije na hrvatskom tržištu, koji je s radom počeo u studenome 2006. te pruža isključivo uslugu satelitske televizije, pojašnjava se u priopćenju.

Integrirani Digi TV

Digi TV ima 36 zaposlenih, a ukupni prihodi su u 2012. iznosili 14,7 milijuna kuna. Vipnet tim preuzimanjem osnažuje pretpostavke za ponudu konvergentnih komunikacijskih i TV usluga te je ovo završni korak u procesu transformacije, tvrdi se u priopćenju. Naime, Vipnet je za početak kupio B.net, kabelskog operatora koji je tada u svom sastavu imao već Total TV i pružao je uslugu satelitske televizije. Bilo je to 2011. godine, a B.net ostao je na tržištu kao samostalan brend, iako je u potpunom vlasništvu Vipneta. Digi TV bit će potpuno integriran u Vipnet, a satelitska televizija postat će standardni dio ponude usluga pod brendom Vip. Trenutačno osnovni paket Digi TV-a za 45 kuna mjesečne naknade nudi 41 TV program te 24 radijska programa.

Tajni iznos kupnje

Prvi potez nakon preuzimanja bilo je proširenje sadržaja pa korisnici već mogu pratiti programe HTV1, HTV2, RTL2, DOMA TV te Mini TV.

– Satelitskom tehnologijom proširujemo doseg Vip TV usluge na cjelokupan teritorij Hrvatske. Prioritet nam je vrhunsko iskustvo s našim uslugama te svim postojećim i novim korisnicima najavljujem kombinacije s broadband i glasovnim uslugama te unapređenje kvalitete sadržaja – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta. Visina transakcije je, na zahtjev prodavatelja, označena kao poslovna tajna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije