Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojna događanja

Vinkovački Dilj slavi 100 godina postojanja

Foto: Branimir Bradarić
1/2
01.07.2022.
u 15:18

Na danas održanoj središnjoj svečanosti predstavljena je Monografija 100 godina Dilja o povijesti proizvodnje crijepa u Vinkovcima i stvaranja uspješnog Dilja kakav je danas

Prigodnom svečanosti Dilj d.o.o. Vinkovci, tvrtka u sastavu vodećeg regionalnog proizvođača građevinskog materijala NEXE Grupe, obilježila je danas 100 godina proizvodnje crijepa. Dilj ove godine obilježava i 20 godina od ulaska u poslovni sustav NEXE Grupe pod čijim su se okriljem realizirala brojna ulaganja i unapređenja poslovnih procesa koja su do danas dosegnula iznos od 385 milijuna kuna.

-Drago nam je da je Dilj, koji posluje u sastavu NEXE Grupe, u okviru segmenta Cigle, crijepa i keramike i nakon 100 godina postojanja, prepoznat po kvaliteti svojih proizvoda. Dilj Vinkovci zapošljava više od 330 zaposlenika uključujući i tvornicu za proizvodnju opeke u Našicama, dok u samim tvornicama crijepa u Vinkovcima radi 285 mahom zaposlenika s našeg vinkovačkog područja. Ono što nas je održalo sve ove godine unatoč brojnim izazovima je kontinuirano ulaganje u modernizaciju proizvodnje, u posljednje vrijeme energetsku učinkovitost, ali i ljude koji su važan kotač našeg poslovnog razvoja – rekao je član Uprave NEXE d.d. i direktor Dilja d.o.o. Vinkovci, Dražen Ivezić.

Dodao je kako je do sada u modernizaciju postrojenja Dilja, u posljednjih 20-ak godina, uloženo oko 400 milijuna kuna što je najveće ulaganje u industriju do Zagreba. Najavio je i dalja ulaganja te podsjetio kako Dilj trenutno proizvodi 30 milijuna komada crijepa godišnje te izvozi 60 posto svoje proizvodnje.  

Svečanosti u Vinkovcima prisustvovao je i predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović koji je rekao kako su upravo ta ulaganja stvorila  jednog od najmodernijih proizvođača crijepa u regiji.

-Kvalitetan proizvod i usmjerenost ka potrebama kupca, već dugi niz godina osiguravaju Dilju značajno mjesto na tržištu, uspješno konkurirajući kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima na koja izvozi više od 60 posto svojih proizvoda. S ulaganjima nismo završili, jer danas, u trenucima kada se svijet suočava s raznim izazovima, ulaganja u modernizaciju tehnologije, povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije još više dobivaju na značenju – kazao je Ergović.

Na danas održanoj središnjoj svečanosti predstavljena je Monografija 100 godina Dilja o povijesti proizvodnje crijepa u Vinkovcima i stvaranja uspješnog Dilja kakav je danas

Dilj i nizom drugih događanja i aktivnosti obilježava 100 godina proizvodnje crijepa u Vinkovcima. Tako su u vinkovačkoj galeriji fotografije Meraja, u srednjovjekovnoj crkvici postavljene dvije izložbe: Tvornica Zemlja koja obuhvaća radove saziva kiparske radionice 2012. – 2021., te izložba crno-bijelih fotografija vinkovačkog fotografa Zvonimira Tanockog pod nazivom Dilj – portreti, gdje su prikazani portreti radnika tvornice Dilj, snimljeni proteklih godina. Obje izložbe mogu se razgledati u Meraji do 24. srpnja 2022. svakoga dana od 18 do 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije