Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirao domaćine

Vidošević prozvao Valamar zbog austrijske vode u sobama

'02.09.2009., Zagreb - Nadan Vidosevic, predsjednik HGK i predsjednik Uprave Krasa, nezavisni predsjednicki kandidat. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
18.10.2012.
u 14:47

Od predstavnika Valamara samo se neslužbeno može čuti da su neugodno iznenađeni, tim više što je, kako kažu, 95 posto proizvoda koje nude domaće, hrvatsko

Iz formalne i pomalo letargične jutarnje atmosfere na današnjem otvorenju Dana turizma u Dubrovniku sve je svojim govorom prenuo predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević.

– U hotelskim sobama sinoć nas je dočekala austrijska voda! To je upozorenje hrvatskim proizvođačima. Ovaj hotel više se ne zove kao nekada, Plakir, što znači užitak. Sada mu je ime Lacroma. A ako u našem turizmu ne bude užitka, u konačnici neće biti ni profita – neočekivano se kritično i otvoreno osvrnuo predsjednik HGK na domaćine najvećeg godišnjeg skupa hrvatskih turističkih radnika, Valamarov hotel s četiri zvjezdice Lacroma.

"Privatna smo kompanija"

Većina se turističkih radnika u publici na to međusobno počela pogledavati. Jednima je, kako kasnije priznaju u kuloarskim razgovorima, drago što se čelnik Hrvatske gospodarske komore odvažio govoriti bez dlake na jeziku, jer im se i samima nije svidjela uvezena voda kraj hotelskog kreveta. Drugi misle da nije bio ni trenutak da se ta tema otvori, pogotovo što je rukavica bačena u lice samim domaćinima skupa.

U Valamaru službeno ne žele ništa komentirati. Međutim, može se doznati da su neugodno iznenađeni tom javnom prozivkom. Smatraju nekorektnim da je izgovori predsjednik komore kojoj i oni plaćaju članarinu, ali, kako se može čuti, još ih više smeta jer nabavu i ugradnju domaćih, hrvatskih proizvoda smatraju visokim prioritetom. 

– Naše posljednje interne analize pokazale su da koristimo čak 95 posto domaćih proizvoda. I to ne samo u svakodnevnoj opskrbi nego i investicijama. No, privatna smo kompanija i sve diskusije prestaju ako je neki inozemni proizvod i bitno kvalitetniji i cijenom osjetno konkurentniji – jasan je naš izvor iz Valamara.

Ostojić: Strahovao sam uoči sezone

– Ove smo godine šampioni Mediterana i čestitam svim turističkim radnicima. Priznajem, uoči sezone strahovao sam kakvi će biti rezultati. Naime, i lanjska je turistička godina bila izuzetno dobra. Neke su nam okolnosti išle na ruku, ali rezultati govore da smo se i dobro pirpemili i da smo uložili puno truda. Sezona još uvijek traje, ali definitivno će biti najbolja u hrvatskoj povijesti – kazao je ministar Veljko Ostojić na otvorenju.

Oko tisuću sudionika pozdravili su i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te v.d. ravnateljica Hrvatske radiotelevizije Mirjana Rakić. Tema prvog dana DHT-a bio je turizam i EU, a resorni ministar poručuje da je to velik izazov za koji se treba što kvalitetnije i pravodobno pripremiti.

– Hrvatskoj će u drugoj polovici 2013. biti na raspolaganju pola milijardi eura, a 2014. godine čak 20 milijardi eura iz europskih fondova i tu veliku priliku ne smijemo propusti. Nemamo iluzija da ćemo sve povući, ali bio bi veliki propust da tu mogućnost ne iskoristimo maksimalno – kaže Ostojić.

Sutra će na Danima turizma biti predstavljen cjelovit prijedlog Strategije razvoja hrvatskog turizma, koja će biti i podloga za povlačenje sredstava iz EU.

Komentara 27

BE
belimo
16:39 18.10.2012.

Za njega se od izbora gotovo i nije čulo......a što se vode tiče-to je u pravu jer ne vjerujem da je ta strana voda bolja ili jeftinija....

DI
dimitrijet
16:44 18.10.2012.

Cuj to ONI su neugodno iznenadjeni?! Lazovi. I ja bih bio neugodno iznenadjen da nadjem austrijsku vodu u fruzideru Kakav kvalitet i kakva cijena. Lazovi.

ST
STRAN
16:37 18.10.2012.

Ovaj lik nam je ovom izjavom napravio više štete nego koristi. Ne kažem da našim prozvodima ne treba voditi računa, nego to se ne radi ovako javno. Pazi molim te mi bi svima nešto prodali i izvezli, a nebi ništa tuđe kupovali-treba paziti što se govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije