Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaba banka

Vaba banka lani ostvarila dobit od 9,7 milijuna kuna

vaba banka
Marko Jurinec/Pixsell
15.02.2012.
u 11:06

Ukupna imovina Vaba banke Varaždin posljednjeg dana prosinca iznosila je 1,24 milijarde kuna

Vaba banka Varaždin u prošloj je godini ostvarila dobit prije rezervacija i poreza u iznosu od 9,7 milijuna kuna, dok je ukupna imovina banke posljednjeg dana prosinca iznosila 1,24 milijarde kuna, priopćeno je iz Vaba banke.

Ukupni krediti na isti dan iznosili su 793,7 milijuna kuna, dok je ukupni kapital iznosio 129,3 milijuna kuna.

U 2011. godini ostvaren je rast neto prihoda od naknada i provizija od 10 posto u odnosu na godinu dana ranije, što je uglavnom rezultat viših prihoda po uslugama platnog prometa te garancijama i akreditivima kao i nižih rashoda platnog prometa.

Neto prihod od poslovanja prije vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke iznosi 9,7 milijuna kuna te je na razini prošle godine, odnosno konkretno za 0,9 posto viši.  Sukladno daljnjim otežanim uvjetima u gospodarstvu, troškovi vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja za gubitke očekivano su porasli na 23,1 milijuna kuna te je ostvaren gubitak u iznosu od 13,5 milijuna kuna.

Također, prema nerevidiranim podacima Vaba banka lani je ostvarila je 97,8 milijuna kamatnih prihoda što je 3,7 posto niže od prošle godine, dok su kamatni rashodi iznosili 51,5 milijuna kuna što je 7,1 posto niže. Kao posljedica navedenog, ističu u Vaba banci, neto kamatni prihod je 0,5 posto viši od istog prošle godine te iznosi 46,4 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije