Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor protiv Hanfe

Ustavni sud u slučaju Belje presudio u korist Agrokora

\'agrokor-belje-02\'
Vinarija Belje
06.02.2012.
u 17:48

Hanfa je utvrdila da je još u rujnu 2007. godine za Agrokor nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Belja jer je u ožujku 2005. godine stekla 52,21 posto udjela u Belju bez kupovine dionica koje je naknadno stekla

Nakon što je Agrokor podignuo na Ustavnom sudu tužbu protiv odluke Hanfe koja je tražila da joj se dostavi zahtjev za odobrenje objave ponude kojom bi Agrokor preuzeo preostale dionice Belja, Ustavni je sud presudio u korist Agrokora, piše tportal.

Time je privremeno odgođeno preuzimanje Belja.

Podsjetimo, Hanfa je utvrdila da je još u rujnu 2007. godine za Agrokor nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Belja jer je u ožujku 2005. godine stekla 52,21 posto udjela u Belju bez kupovine dionica koje je naknadno stekla. Zbog toga je, prema zakonu, nastala obveza objave ponude za preuzimanje, što je i Hanfa zatražila 5. listopada 2011. godine.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:04 06.02.2012.

Ha ha ha Todorić je zakon od cbjećarne iz 1993 pa sve do koncerna

OB
-obrisani-
19:21 06.02.2012.

To se zove sraz skupih korporacijskih advokata i priučenih pravnika iz državne sinekure...

Avatar germanikus
germanikus
21:56 06.02.2012.

Ako si predočimo sastav Ustavnog suda na čelu sa Jasnom Omejec onda se ništa drugo nije moglo ni očekivati!U državi koja je isprepletena korupcijom i interesima iluzorno je očekivati da je i Ustavni sud na to imun!Ova i ovakva država bi morala proglasiti stečaj i početi ispočetka!Ova presuda je paradni primjer kako se pogoduje krupnom kapitalu!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije