Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompanije

Uprava BP-a prolongira donošenje odluke o dividendi

Nafta, ilustracija
Flickr CC/MAK
14.06.2010.
u 08:54

Čelništvo BP-a u srijedu bi se trebalo sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Čelnici British petroleuma (BP) prolongirali su donošenje odluke o isplati dividende dioničarima, iako je jučer najavljeno da će odluka o podjeli dividende biti donesena danas, prenosi BBC.

Čelništvo BP-a u srijedu bi se trebalo sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom koji je već ranije izjavio kako očekuje da se umjesto isplate dividende čelnici BP-a odluče investirati taj novac u sanaciju ekološke katastrofe koju su izazvali u Meksičkom zaljevu.

British petroleum već je neko vrijeme pod snažnim pritiskom američkih vlasti zbog štete koju su izazvali nesrećom naftne platforme, a prema podacima iz same kompanije, dosad ih je sanacija štete koštala 1,6 milijardi dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije