Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK AGONIJE

Unuk Šime Krasić nije uplatio 16,8 milijuna kuna zbog novinara!

pamučna krasić
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
12.04.2010.
u 14:37

Velike nade u ishod ove kupnje polagale su i bivše radnice Pamučne koje su izgubile pravo na novčanu naknadu sa Zavoda za zapošljavanje, a nisu pronašle drugi posao.

Prave nekretnine, zagrebačka tvrtka Luke Ivančića, sina glavne državne revizorice Šime Krasić, neće postati novi vlasnik Pamučne industrije u Dugoj Resi jer danas nije uplatio 16,8 milijuna kuna, koliko je na javnoj dražbi 1. ožujka licitirao za tvornicu.

Potvrdio je to Stjepan Pavić, vlasnik Glastexa, tvrtke iz Klagenfurta za kojega su Prave nekretnine licitirale na karlovačkom Trgovačkom sudu.

Stjepan Pavić kazao je da mu je rok od mjesec dana bio prekratak kako bi osigurao novac, a da ostvarenju projekta nije pomoglo niti pisanje novinara i njihova antikampanja o cijelom slučaju.

– Razočarana sam, kao i svi radnici, bivši i sadašnji, neozbiljnošću potencijalnih kupaca koji samo "troše" naše vrijeme. Nikako ne mogu prihvatiti izgovor Stjepana Pavića da nije imao dovoljno vremena da sakupi novac jer, ako je doista htio kupiti Pamučnu, s kojom je i prije surađivao i nabavljao nam pamuk, onda je već trebao imati novac. Ovakvo neozbiljno, neodgovorno i neprihvatljivo ponašanje dodatno nam je naštetilo jer, umjesto da imamo novog vlasnika, da pokrećemo proizvodnju, zapošljavamo, mi ćemo i dalje raditi bez plaća i čekati novu licitaciju – komentirala je Višnja Pavlić, sindikalna povjerenica radnika Pamučne i dodala da su Stjepanu Paviću za neuspjeh uvijek drugi krivi - nekada radnici, a sada novinari.

Velike nade u ishod ove kupnje polagale su i bivše radnice Pamučne koje su izgubile pravo na novčanu naknadu sa Zavoda za zapošljavanje, a nisu pronašle drugi posao.

– Vjerovale su da će se vratiti u Pamučnu, ali za sada od toga ništa. Tvornica bivšim radnicima, a njih je 1100, duguje 28,5 milijuna kuna, a tome treba dodati i 15 neisplaćenih plaća za 100 radnika koji sada u tvornici proizvode struju – rekla je Višnja Pavlić.

Osim Pravih nekretnina iz Zagreba Pamučnu su htjeli kupiti i Enerom d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca i Tekstilno-doradni centar iz Duge Rese čiji su osnivači tvornice Jadran, Unitas i Galeb, a koji su licitirali do 16,5 milijuna kuna.

– I dalje smo zainteresirani za dugorešku tvornicu jer širimo tržište i trebat će nam dodatni prostor pa bismo dio ručnog rada i proizvodnje htjeli preseliti u Dugu Resu. Čekamo rješenje Trgovačkog suda o cijelom slučaju, nakon čega ćemo s poslovnim partnerima - tvrtkama Unitas i Galeb, dogovoriti kako dalje. Prije svega moramo obići tvornicu i vidjeti u kakvom je stanju i kolika je šteta nastala nakon gašenja proizvodnje. Zainteresirani smo za pokretanje proizvodnje, ne za špekulacije i preprodaju nekretnina – komentirao je Vinko Barišić, predsjednik Nadzornog odbora tvornice čarapa Jadran.

Komentara 14

MI
mikec
17:56 12.04.2010.

Naravno ta dotepenka Sima ijos uz to jedan krasnic k.... revizorica--kvalificirana Pljacka-zeova, glavna ZAGOVORNICA unuk TESKI SMRKLJO iposjeduje toliko novaca DA pet Intelektualaca nemoze zaraditi za jos pet ZIVOTA. Krasnic K.... moze za par godina BANDA LOPOVSKA. Ovi jaako kradujaako kradu ali hrvatskoj sirotinji ne dadu. Lijep pozdrav

DU
Deleted user
19:07 12.04.2010.

I ti novinari, koja su to smeća, spriječiše dečka da uplati lovu.

OB
-obrisani-
16:29 12.04.2010.

Kriza je. 330.000 ljudi je nezaposleno. Mi (www.gdi-wealth.ws) Vam nudimo priliku da se izvučete iz dugova i osigurate visoke mjesečne prihode. Drugi zarađuju, zašto ne biste i Vi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije