Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transadria

Unatoč manjem opsegu posla Transadria imala dobit u 2009.

kamion
Arhiva VL
05.05.2010.
u 15:30

Dobit poslije oporezivanja u 2009. iznosi 2,11 milijuna kuna što je 11 posto manje nego godinu prije. Zarada je po dionici 76,26 kuna.

Tvrtka Transadria iz Rijeke, međunarodni špediter, u prošloj je godini imala ukupne prihode od 109,45 milijuna kuna, što je 14 posto više u odnosu na 2008. godinu. Rashodi su iznosili 105,51 milijuna kuna, što je 13-postotni rast u odnosu na godinu prije, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Dobit poslije oporezivanja iznosi 2,11 milijuna kuna što je 11 posto manje nego godinu prije. Zarada je po dionici 76,26 kuna.

Poslovni prihodi koji su iznosili 57,85 milijuna kuna manji su 25 posto, a poslovni rashodi veći su devet posto i iznose 95,34 milijuna kuna.

Iz uprave tvrtke poručuju da je pad poslovnih prihoda rezultat smanjene poslovne aktivnosti društva uzrokovane negativnim kretanjima u gospodarstvu RH, poglavito padu uvozno-izvoznih poslova. Navode i da je 2009. bila obilježena recesijom i krizom u gospodarstvu te poduzeće čini napore u zadržavanju postojećih poslovnih partnera, uz maksimalno racionaliziranje troškova poslovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije