Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro steve jobs

Otišao je genij, vizionar, inovator, čovjek koji je diktirao trendove

Steve Jobs (1)
REUTERS, AFP
06.10.2011.
u 07:44

Otišao je čovjek koji je promijenio svijet tehnologije i njezinu primjenu u svakodnevnom životu. I zasigurno se sada nitko neće usuditi pobijati Appleovu službenu izjavu: Svijet je nemjerljivo bolji zbog Stevea.

Otišao je Steve Jobs. Steve, hvala ti na svemu lijepom – od Applea II pa do vizija u oblacima; R. I. P. Steve, bez tebe ništa neće biti isto, Apple neće biti isti; Vizionar, genij, inovator, velikim je slovima svoje ime upisao u povijest; Ode Steve..., veliki čovjek, veliki vizionar, vješti biznismen, ma koliko ne dijelim strast za iProizvodima, bit ću mu vječno zahvalan što je stvorio Pixar; On je savršen primjer i marketinga i PR-a i što sve može učiniti. Doduše, uz njegovu karizmu i dopadljiv proizvod jer potrebna je kombinacija za galaktičke uspjehe...

To su samo neki postovi koji su zasuli društvene mreže i našu web stranicu nakon objave vijesti o smrti Stevea Jobsa.

>>Obožavatelji diljem svijeta oprostili se od vizionara Jobsa

Steve Jobs osnivač je Applea, najvrednije tehnološke kompanije u svijetu. Izmislio je i majstorski prodao svaki elegantan gadget koji je izumio, od osobnog  računala do iPoda i iPhonea. Iako veliki borac, izgubio je bitku s teškom bolešću. Bilo mu je samo 56 godina. Ispred Appleova sjedišta u Cupertinu tri su zastave – američka, kalifornijska i Appleova zastava, sada na pola koplja.

Otišao je čovjek koji je promijenio svijet tehnologije i njezinu primjenu u svakodnevnom životu. I zasigurno se sada nitko neće usuditi pobijati Appleovu službenu izjavu: Svijet je nemjerljivo bolji zbog Stevea.

Mirno uz obitelj

Umro je mirno, navodi se u priopćenju članova obitelji koji su kazali kako su bili s njim u trenutku njegove smrti. U javnom životu, Steve je bio poznat kao vizionar, u privatnom, njegovao je obiteljske vrijednosti, stoji nadalje u priopćenju obitelji koja usto moli da se poštuje njihova privatnost. Otvorit će i stranicu za sve one koji mu žele odati počast i podijeliti svoja sjećanja. Iako su fanovi diljem svijeta već pronašli način kako da mu odaju priznanje, na svojim iPadima i iPhoneovima jednostavno su upalili svijeću.

– Steveova genijalnost, strast i energija bile su izvor nebrojenih inovacija koje su obogatile i poboljšale živote svih nas – piše u Appleovu priopćenju.  

Steve je biznis počeo još u srednjoj školi s prijateljima Steveom Wozniakom i Ronaldom Wayneom, u garaži u Silicijskoj dolini 1976., no bio je prisiljen otići deset godina poslije. Vratio se 1997. kako bi spasio tvrtku.

Jobs je bio posvojeno dijete, a njegovi su roditelji težili za tim da ga pošalju na fakultet. Steve nikada nije završio fakultet, a upravo na Sveučilištu Stanford održao je svoj legendarni govor, koji su mnogi kopirali, a ukrajinska ministrica i javno je zbog toga bila prozivana. Jednostavno je bio karizmatičan, privlačio je pozornost gdje god se pojavio. Nije prihvaćao osrednjost, slijedio je snove.

>>Bill Gates: Surađivati sa Steveom Jobsom bila je suludo velika čast

– Posao čini velik dio života i jedini način da budete uistinu zadovoljni jest taj da radite ono što smatrate dobrim. Ako to još niste našli, tražite dalje. Nikada se nemojte zadovoljiti manjim od toga – izjavio je tada Steve Jobs, ali je i svojim primjerom pokazivao upravo to.

U karakterističnoj crnoj majci i trapericama, Steve je vodio svoju tvrtku, svadio se, odlazio i ponovno vraćao. Od suradnika je zahtijevao jednaku strast. A posljednjih godina bio je jedan od rijetkih čelnika kompanije koji su radili za godišnju plaću od samo jednog dolara. A sa čelnog mjesta Applea otišao je u kolovozu ove godine.

Slušao Beatlese

Oženio se 1991. godine za Lauren Powell, i to pred budističkim svećenikom. Ima sina i dvije kćeri, a iz prijašnje veze ima također kćer, Lisu Brennan-Jobs. Ispočetka ju nije htio priznati tvrdeći da je neplodan, no kasnije ju je prihvatio. O Steveu Jobsu mnogo je biografija napisano, uglavnom neautoriziranih. Prema njima, Steve je volio i pjevačicu Joan Baez, usto, tvrdi se u biografijama, volio je slušati Beatlese.

Ključne riječi

Komentara 192

AS
assassinator
09:21 06.10.2011.

Počivao u miru Božjem

IT
i_tata_bi_sine
13:45 06.10.2011.

Iphone 5 ima čak i blic,revolucionarno.

J0
j00k3r
16:49 06.10.2011.

R.I.P. Steve J.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije